معاونت بهداشتي
يكي از مهمترين عوامل خطر بيماريهاي غير واگيرتغذيه ي نامناسب ومصرف زياد قند،نمك،چربي است
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي:
در ابتداي نشست دكتر مهديزاده معاون بهداشتي دانشگاه ضمن عرض خيرمقدم به حاضرين و اصحاب رسانه بيان نمودند: " در حال حاضر بيماريهاي غير واگير مهمترين علت مرگ و مير در كشور ايران است به طوري كه 76 درصد كل بار بيماري ها به بيماري هاي غير واگير اختصاص دارد . يكي از مهمترين عوامل خطر بيماري هاي غيرواگير تغذيه ي نامناسب و مصرف زياد قند ، نمك و چربي است . مطالعات انجام شده نشان داده است كه تغذيه ي نامناسب و الگوي غذايي بيشترين علت بروز اضافه وزن و چاقي ، بيماري هاي قلبي عروقي ، ديابت نوع 2 و برخي انواعي سرطان ها است . بسيج ملي كاهش مصرف قند ، نمك و چربي در دي ماه سال جاري با هدف افزايش آگاهي ، نگرش و عملكرد عموم جامعه در خصوص كاهش مصرف قند ، نمك و چربي و افزايش حساسيت سياستگزاران و مسئولين مرتبط با سلامت تغذيه اي جامعه ، مسئولين صنايع غذايي و رسانه هاي جمعي براي آموزش مردم و فرهنگ سازي تغذيه ي صحيح برنامه ريزي و اجرا مي شود".
معاون بهداشتي دانشگاه در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در خصوص فعاليتهاي انجام شده توسط معاونت بهداشتي در مدت زمان اجراي بسيج ، گفت : " از جمله اقدامات انجام شده در اين راستا مي توان به توزيع بسته هاي آموزشي در ادارات ، مدارس ، مراكز بهداشتي درماني و خانه هاي بهداشت ، برگزاري جلسات آموزشي ، شركت در برنامه هاي صدا و سيما ، برگزاري مسابقات نقاشي و انشاءنويسي در مدارس ، افزايش نظارت برنمك و روغن مصرفي در نانوايي ها و صنف اغذيه فروشي ها ، برگزاري جشنواره هاي غذاي سالم و ... اشاره كرد.
دكتر طوبي كاظمي متخصص قلب و عروق وعضو هيئت علمي دانشگاه در پاسخ به سوال وضعيت بيماري هاي غير واگير گفت :" از سال 1900 ميلادي بيماري هاي قلبي و سرطان افزايش چشمگيري داشته است و با بررسي هاي انجام شده مشخص شده است كه شيوه ي زندگي ، فعاليت بدني كم و رژيم غذايي نامناسب موجب بروز چاقي ، فشارخون و ديابت مي شود كه اين عوامل سبب افزايش بيماري هاي غيرواگير شده است". وي افزود : "سازمان بهداشت جهاني در سال 2011 روساي جمهور 100 كشور جهان را مكلف مرد براي كاهش بيماري هاي غيرواگير برنامه ريزي نمايند. يكي از فعاليت هاي برنامه ريزي شده اصلاح رژيم غذايي و كاهش مصرف نمك ، قند و چربي است . دكتر كاظمي با اشاره به آمار مرگ و مير در استان گفت : "بيماري هاي قلبي عروقي بالاترين علت مرگ در خراسان جنوبي را دارد كه يكي از مهم ترين دلايل آن رژيم غذايي نامناسب است" . وي در اين خصوص به مردم توصيه نموداز غذاهاي كم نمك ، كم شكر و كم روغن استفاده كنند ، چربي هاي مرئي و واضح مواد غذايي را حذف نمايند ، گوشت قرمز كمتر استفاده كنند.
در اين نشست خبري دكتر كبري ناصري معاون غذا و داروي دانشگاه با تاكيد بر ضرورت كاهش مصرف نمك ، چربي و قند گفت : " وزارت بهداشت رويكرد كاهش ميزان نمك ، چربي و قند را در فراورده هاي غذايي فراوري شده در پيش گرفته و كارخانجات مواد غذايي را موظف نموده است بين 15 تا 20 درصد مصرف اين مواد را كاهش دهند".
در طول اين نشست به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داده شد .
نظر دهید