معاونت بهداشتی
مهمترین عناوین جلسه مسئولین واحدهای معاونت بهداشتی
کاهش
تماس ها و قطع زنجیره انتقال یکی از مهم ترین راهبردهای پیشگیری و کنترل همه گیری
بیماری های واگیر از جمله همه گیری کووید 19 می باشد. روش ها و راهبردهای کاهش
تماس و قطع زنجیره انتقال در بیماری های واگیر به طور خلاصه عبارتند از:
روش حداقلی برای جلوگیری از انتشار عفونت در سطح
جامعه، جداسازی فرد مبتلا به عفونت یا بیمار، در منزل یا بیمارستان است که به آن "ایزولاسیون" اطلاق میگردد.
بنابراین در این روش، از منظر عدالت توزیعی، دسترسی به خدمات مراقبتی و درمانی
اهمیت ویژهای دارد. لذا توصیه میگردد که هر استان/دانشگاه ظرفیتهای مراقبتی و
درمانی خود را براساس شیوع بیماری در آن منطقه، برآورد و به طرق مختلف از جمله جذب
نیروهای داوطلب و کمک خیرین ارتقا بخشد.
روش دوم، قرنطینه کردن افرادی است که به دلیل تماس نزدیک با
مریض، مشکوک به بیماری هستند که تا مشخص شدن نتیجه تست و گذراندن دوره کمون بیماری
(10تا 14 روز) از سایرین جدا میشوند. در این روش نیز گاهی به منظور تامین دسترسی
همگانی، نیاز به احداث مکانهای مراقبتی و تجهیز نمودن آنها برای قرنطینه نمودن
گروههای آسیبپذیر مانند افراد بیخانمان و مهاجرین است.
روش سوم، وسیعتر از قرنطینه بوده و زمانی است که عده زیادی
در سطح جامعه مبتلا به عفونت و یا ناقل ویروس هستند. در این شرایط توصیه به رعایت فاصله
اجتماعیمیگردد؛ در این حالت توصیه میشود مردم از حضور در مراسم جشن و عزا، دورهمی و
هرگونه تجمع بویژه در اماکن سرپوشیده و تردد و جابجاییهای غیرضروری پرهیز کنند. به
این منظور مدارس، دانشگاهها، سینماها، پارکها و مساجد تعطیل اعلام میگردد، همایشها
لغو و جلسات بهصورت غیرحضوری برگزار میگردد و حتیالمقدور کارمندان بنا به ضرورت
در حداقل ساعات اداری، در محل کار خود حضور یافته یا دورکاری میکنند. علاوه بر
آن، سفرهای قطارهای مسافربری، پروازها، و حتی اتوبوسهای بینشهری و مترو هم کاهش
پیدا میکند. به مجموعه این اقدامات رعایت «فاصله اجتماعی» گفته میشود که تا حد
زیادی بهصورت داوطلبانه صورت میگیرد. پیادهسازی موفقیت آمیز این اقدام مستلزم
حمایتهای مالی، اجتماعی و روانی از سوی دولت و همکاری بین بخشی است.
در اعلام شرایط
هشدار لازم است به تمام شرایطی که می تواند در بروز و شیوع بیماری تاثیر بگذارد،
توجه شود. دستور عمل حاضر مدلی است برای اعلام وضعیت هشدار که با استفاده از کمی
سازی عوامل تاثیر گذار در بیماری و پیامد های انجام شده است.
اقدام های کنترلی برای کنترل
بیماری کووید 19در وضعیت های مختلف
اقدام های کنترلی | وضعیت | ردیف |
کلیه گروه های شغلی1،2،3،4 به شرط رعایت پروتکل | سبز | 1 |
کلیه گروه های شغلی1،2،3،4به شرط رعایت پروتکل ها و | سفید | 2 |
گروه های شغلی1،2،3به شرط رعایت پروتکل ها و راهنماهای | زرد | 3 |
گروه های شغلی1،2به شرط رعایت پروتکل ها و راهنماهای | نارنجی | 4 |
گروه شغلی 1به شرط رعایت پروتکل ها و راهنماهای فاصله | قرمز | 5 |
* ملاک تغییر اقدامات کنترلی تداوم وضعیت به مدت 5 روز است.
* در مناطق قرمز
فقط مشاغل با نیاز بالا به فعالیت می
باشند. محدودیت های تردد و کنترل ورود و خروج در وضعیت قرمز ضروری می باشد.
جدول 1 فهرست گروه
بندی مشاغل و فعالیت ها (گروه یک و دو)
گروه دو | گروه یک |
پاساژ، مراکز خرید و
| فروشگاه های زنجیره
|
تمرین وانجام
| نانوایی (تولید مراکز بهداشتی
|
مراکز متبرکه و
| داروخانه ها
|
کاهش زمان فعالیت
| مراکز و فروشکاه های
|
مساجد و مصلی ها
| سوپرمارکت ها، میوه
|
قنادی با فروش
| میادین میوه و تره
|
آب
| مراکز فروش محصولات
|
مراکز
| جایگاه های سوخت
|
آرایشگاه
| لبنیات فروشی ،
|
بازار
| مراکز تامین
|
مراکز شماره گذاری اتومبیل
| مراکز تهیه غذا های
|
فرش و موکت،فرش
| پخش دارو و مواد
|
اسباب بازی
| محل های نگهداری
|
فروش لوازم خانگی
| صنایع و معادن،
|
خدمات چاپ دیچیتال ،
| تامین
|
تزئینات داخلی
| آب
|
کادویی فروشی
| مراکز
|
عمده فروشی و خرده
| فروشگاه قطعات یدکی،
|
پارچه فروشی
| مصالح فروشی
|
آتلیه و عکاسی
| آهن فروشی
|
آژانس مشاور املاک
| جوشکاری، کابینت،
|
پرده سرا
| تعمیرات لوازم
|
فروش مبلمان، عمده
|
|
فروش کیف و کفش(عمده
|
|
فروش لوازم خیاطی |
|
خرازی (عمده فروشی و |
|
فروشگاه لوازم |
|
قنادی و شیرینی پزی |
|
خشکبار(عمده فروشی و |
|
جدول 2
گروه سه |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
- |
جدول3
گروه چهار |
برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی |
باشگاه های ورزشی ورزش های پربرخورد |
مدارس شبانه روزی |
انجام دورکاری شاغلین گروه حساس |
کافه ،قهوه خانه و چایخانه ها |
باغ وحش وشهربازی ها |
مراکز تفریحی آبی، استخرهای |
نظر دهید