معاونت بهداشتی
روز جهانی هپاتیت
بیاییم بیماران ناشناخته هپاتیت را شناسایی کنیم
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی وبه نقل از مدیریت بیماریها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هر ساله 6 تا 10 میلیون نفر به مبتلایان هپاتیت در جهان
افزوده می شود. هپاتیت به معنای التهاب بافت کبد است دلایل مختلفی برای ایجاد
هپاتیت وجود دارد ( ویروس، الکل، داروها، سموم،بیماری خود ایمن، مواد غذایی
نامناسب مانند مواد غذایی پرچرب، بیماری های متابولیک مانند دیابت)
عدم درمان به موقع هپاتیت موجب مراحل پیشرفته بیماری یعنی
سیروز و سرطان کبد خواهد شد.
علایم عمومی هپاتیت: خستگی، احساس ناراحتی در ناحیه شکم، تهوع و استفراغ، کاهش
اشتها، زردی و تب
راههای انتقال هپاتیت:
هپاتیت A: مدفوعی- دهانی
هپاتیت B:
1-تماس جنسی محافظت نشده با فرد آلوده( ویروس در ترشحات بدن
از قبیل بزاق، مایع منی و ترشحات مهبل وجود دارد.
2-استفاده از ابزار آلوده تیز و برنده نظیر سوزن، سرنگ، تیغ
اصلاح و مسواک
3-تزریق خون و فرآورده های خونی آلوده ( امروزه با کنترل
خون های اهدایی انتقال از این طریق بسیار اندک است).
4-دیالیز با وسایل آلوده و پیوند اعضای آلوده
5-تولد از مادر مبتلا به هپاتیت B
6-خدمات بهداشتی زیبایی مانند خالکوبی، حجامت، سوراخ کردن
گوش، ختنه،
راههای عمده پیشگیری از هپاتیت:
برای هپاتیت A
-رعایت موازین بهداشتی از قبیل شستن دست با آب و صابون بعد
از اجابت مزاج و قبل از غذا خوردن
-استفاده از آب و غذای سالم
برای هپاتیت B
-روابط جنسی محافظت شده با کاندوم
-واکسیناسیون هپاتیت B
- عدم به اشتراک گذاری وسایل شخصی مانند مسواک و....
نظر دهید