معاونت بهداشتی
حضور رئیس گروه سلامت دهان و دندان در برنامه رادیویی سیب سلامت
رادیویی سیب سلامت حضور یافت . عناوین مطرح شده شامل :
های لثه
همانطور که میدانیم افزایش سن معمولاً همراه با بروز بیماریهای گوناگون بوده و در این شرایط افراد سالمند برای تأمین سلامتی یا درمان بیماریها بایستی قادر به مصرف انواع گروههای غذایی اعم از منابع پروتئینی و ویتامین ها بوده تا به این ترتیب سلامتی خود را هر چه سریعتر بدست آورند.
بنابراین نقش دهان و سلامتی دندانها در این سن بسیار مهم بوده و رعایت بهداشت فردی بایستی مورد توجه قرار گیرد.
برخی مشکلات دندانی و توصیه های دندانپزشکی در سالمندان به شرح زیر است :
پوسیدگی دندان: پوسیدگی دندان میتواند در هر سنی رخ دهد با این حال به علت پسرفت لثه و التهاب آن افراد سالمند در معرض خطر بیشتری جهت پیدایش پوسیدگی ریشه دندان هستند. استفاده از آدامس، لیموترش در حد مزه کردن با زبان، تغییر برخی از داروهای مصرفی و استفاده مکرر از آب طبیعی مفید است.
پیوره( پریودنتیت): دندانها مستقیماً به استخوان فک نچسبیده اند بلکه توسط الیافهایی در داخل حفره دندانی نگه داشته شده اند پیوره (پریودنتیت) هنگامی رخ می دهد که التهاب لثه سبب جدا شدن این الیافهای دور دندانی از دندان گردد که موجب افزایش فرورفتگی لثه، شل شدن دندانها و در نهایت افتادن دندان می شود برخی افراد سالمند به علت بهداشت نامناسب دندان و پسرفت لثه ، مستعد جدا شدن بافت لثه و افتادگی دندان هستند.
میزان شیوع پیوره (پریودنتیت) کمتر از پوسیدگی دندان است اما بیش از پوسیدگی باعث از دست رفتن دندانها می شود.
پیوره (پریودنتیت) اغلب با بیماریهای قلبی – عروقی، دیابت قندی با تنظیم نا مناسب، التیام نامطلوب زخم در بیماران سالمند توأم است.
بهداشت دهان و دندانهای مصنوعی متحرک: پس از هر وعده غذا بایستی دندانهای مصنوعی را از دهان خارج نموده و با آب ولرم شستشو داده همچنین با استفاده از آب ولرم حاوی مقدار کمی نمک، دهان نیز باید شستشو داده شود.
نظر دهید