معاونت بهداشتی
توصیه های بهداشتی بمناسبت روز جهانی غذا
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی وبه نقل از گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی به مناسبت فرارسیدن بیست وچهارم مهرماه روز جهانی غذا با شعار ملی آغاز پویش رژیم غذایی سالم با هدف افزایش ایمنی در برابر کرونا ، توصیه اای بهداشتی در خصوص نگهداری مواد غذایی تقدیم میگردد:
توصیه
های بهداشتی در مورد نگهداری مواد غذایی
نحوه نگهداری غذا در یخچال:
1.
درجه سرمای یخچال را به طور منظم کنترل کنید تا
همواره بین صفر تا 4 درجه باشد.
2.
از قراردادن مواد غذایی گرم و بیش از حد ظرفیت در
یخچال خودداری نمایید.
3.
قبل از گذاشتن سبزی خوردن در یخچال، آن را تمیز
بشویید.
4.
میوه ها و مواد غذایی کپک زده موجب آلودگی یخچال می
شوند.لذا، در صورت مشاهده، آن ها را خارج نموده و یخچال آلوده را ضد عفونی نمایید.
5.
روی غذای خام و نیم پخته را پوشانده، آن ها را از
هم جدا نگهداری نموده یا بسته بندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده نگهداری
نمایید.
6.
پس از خرید مواد غذایی از فروشگاه، غذاهای سرد
(مانند لبنیات و..) را در کنار هم نگهداری نمایید و در کوتاهترین زمان ممکن به
یخچال منتقل نمایید.
7. مواد غذایی مانند گوشت
و مرغ پاک نکرده را در یخچال کنار مواد غذایی آماده به مصرف قرارندهید.
توصیه های
بهداشتی در مورد نان:
1.
جهت نگهداری نان در طولانی مدت(بیش از 48 ساعت) آن
را به قطعات کوچکی تقسیم کرده، داخل نایلون قرارداده و در فریزر نگهداری نمایید.
2.
نان های کپک زده موجب بیمار شدن دام و طیور و آلوده
شدن شیر و گوشت آنها و نهایتا بیمار شدن انسان( افزایش شیوع سرطان) می گردد. از
تحویل آنها به دام خودداری نمایید.
3.
ضایعات نان را به راحتی در گوشه ای دور از آشپزخانه
نگهداری کنید.
4.
چنان چه نان پس از تولید در زمان مناسب بسته بندی
شود، بیات شدن آن به تاخیر می افتد.
5.
مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی، می تواند 30تا
40 درصد خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و گوارشی را کاهش دهد.
6.
مصرف نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در
خون می گردد.
7.
نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر)ارزش غذایی و کیفیت
بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند.
8.
انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر
حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری
گوارشی می گردد.
9.
هنگام خرید نان حتما یک سفره پارچه ای به همراه
داشته باشید.
10.
نانی که پس از سرد شدن با سفره پارچه ای حمل و
نگهداری شود، مطبوع تربوده و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
11.
بین حرارت، رطوبت و کپک زدگی رابطه مستقیم وجود
دارد؛ در نتیجه نان هایی که به صورت داغ بر روی هم دسته و در سفره پلاستیکی قرار
داده شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک زدگی فراهم می سازند.
12. نان خوب نانی است که
آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول
نگهداری صحیح باشد.
نظر دهید