معاونت بهداشتي
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (CCHF)
بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو يك بيماري ويروسي مشترك بين انسان و دام است.
راههاي انتقال:
انتقال از طريق گزيده شدن توسط كنه و تماس با گوشت و خون آلوده به ويروس و ترشحات بدن
بيماران صورت ميگيرد.
توجه: آلودگي در دام بدون علامت بوده اما در انسان بيماري شديدي را ايجاد ميكند.
مخزن بيماري:
شتر، گاو، گوسفند، بز، شترمرغ و خرگوش ميباشد.
علائم بيماري:
بيماري به صورت تب ناگهاني، كوفتگي، تحريك پذيري، سردرد، درد ناحيه كمر، درد عضلاني،بي اشتهايي، تهوع و استفراغ، درد شكم و اسهال و از همه مهمتر وجود خونريزي هاي زير پوستي به صورت كبودي و يا خونريزي از هرجايي از بدن مثل دهان، بيني، دستگاه گوارش، ريه، مجاري ادراري و ... بروز ميكند.
پيشگيري:
· با توجه به اينكه ناقل اصلي اين بيماري كنه است از نگهداري دام در محل زندگي خودداري كنيد.
· براي كنه زدايي از راهنماييهاي دامپزشكي استفاده و از له كردن كنه ها بدون دستكش خودداري نماييد.
· گوشت مصرفي خود را از قصابي هاي بهداشتي و مجاز كه تاييد شده دامپزشكي ميباشند تهيه كنيد.
· گوشت را از قصابان دوره گرد خريداري نكنيد.
· در صورت زخمي بودن پوست دست، از كشتار دام و خرد كردن گوشت خودداري كنيد چون ويروس از طريق زخم وارد خون ميشود.
· قبل از خرد كردن گوشت آن را به مدت 18 تا 24 ساعت در يخچال قرار دهيد تا خطر انتقال بيماري از بين برود.
· از خوردن جگر دام به صورت نپخته جدا خودداري نماييد.
نكته مهم:
در صورت مشاهده فردي با علائم بيماري او را به نزديكترين مركز بهداشتي درماني، بيمارستان يا پزشك راهنمايي كنيد.
نظر دهید