معاونت بهداشتي
بيماري روستاي ذكري يك بيماري ژنتيكي پوستي است كه با نور خورشيد تشديد مي گردد
دكتر شايسته مدير بيماريهاي دانشگاه در مصاحبه با خبرنگار برنامه بازتاب سيماي خراسان جنوبي گفت:
در سال 1386 در پي گزارش بيماري پوستي در بعضي از روستاهاي منطقه سربيشه تيم مراقبت بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي به منطقه اعزام شدند و مشخص شد در تعدادي از افراد اين روستاها و برخي روستاهاي منطقه درميان يك بيماري پوستي وجود دارد كه با خشكي پوست همراه با رنگدانه اي شدن ( پيگمانته شدن پوست ) و ايجاد زخم روي پوست بخصوص ناحيه صورت مشخص مي شود.
در ادامه ضمن گزارش بيماري به مركز مديريت بيماريها ، تيمي از مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت به بيرجند عزيمت نموده و ضمن ويزيت بيماران با حضور اساتيد اطفال، عفوني و پوست دانشگاه تشخيص بيماري ژنتيكي براي اين افراد داده شد.
سپس با هماهنگي مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكي، 10 نفر از بيماران در بهمن 1386 به تهران اعزام شدند و توسط اساتيد برجسته پوست و ژنتيك معاينه شده و بعد از انجام آزمايشات و نمونه گيري هاي پوستي مشخص شد بيماري فوق يك بيماري ژنتيكي پوستي اتوزومال مغلوب ( با احتمال زيادي XP گزرودرما پيگمنتوزوم و با احتمال كمتر سندروم بلوم) مي باشد.
با توجه به اينكه اين بيماري درمان قطعي ندارد و مشخصه اصلي بيماري حساسيت شديد به نور آفتاب يا فتوسنسيتيويتي (Photosensitivity ) است، مهمترين راه براي كتترل بيماري انجام اقدامات حفاظتي، حفاظت در برابر نورآفتاب، استفاده از عينك هاي آفتابي، استفاده از كرم هاي ضد آفتاب و استفاده از كلاه و لباس بلند مي باشد. اقلام مورد نياز اين بيماران خريداري و در اختيار آنها گذاشته شد. آموزشهاي لازم در خصوص رعايت بهداشت، اجتناب از نور خورشيد و ... به بيماران و خانواده هاي آنها داده شد.
با توجه به اينكه شايعاتي در خصوص آلودگي آب اين روستاها و ارتباط بيماري مذكور با آلودگي آب وجود داشته، كلرسنجي از آب روستاها طبق برنامه انجام و نمونه هاي ميكروبي تهيه گرديده است كه تا كنون مشكل ميكروبي گزارش نشده و اين بيماري با كمبود آب نيز ارتباطي ندارد .
نظر دهید