معاونت بهداشتي
بيا در مورد افسردگي حرف بزنيم
شعار سازمان بهداشت جهاني در سال 2017 Depression: let’s talk بيا در مورد افسردگي حرف بزنيم
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي ،اختلالات روانپزشكي جزء شايعترين و ناتوان كننده ترين بيماري هاست. طبق برآورد سازمان جهاني بهداشت ، يك نفر از هر 4 نفر در طول زندگي خود بهيكي ازاختلالات روانپزشكي مبتلا مي شود . اختلالات روانپزشكي در ايران در مجموع رتبه دوم بار بيماريها را پس از حوادث غير عمدي در كشور دارد و 16 در صد بار بيماريها را به خود اختصاص داده است بر اساس پيمايش ملي سلامت روان كه در سال 90 انتشار يافته است به طور كلي 23.6 درصد از افراد 15 تا 64 ساله ساكن كشور دچار يكي از اختلالات روانپزشكي بودند. اختلال افسردگي اساسي با 12.7 درصد ، بشترين شيوع را به خود اختصاص داده است .
افسردگي در سراسر جهان و همه گروههاي سني مي تواند بروز كند و به علت آزردگي رواني كه ايجاد مي شود ،حتي ممكن است افراد مبتلا براي انجام كارهاي روزمره خود نيز دچار مشكل شوند .افسردگي ممكن است آثار مخربي بر روابط بين فردي ، روابط خانوادگي و كاركردن بگذارد .افسردگي مي تواند منجر به خودكشي در افراد بشود چانكه در حال حاضر افسردگي بعد از حوادث رانندگي جاده اي دومين علت مرگ در گروه سني 15 تا 29 سال مي باشد .
افسردگي قابل پيشگيري ودرمان است درك بهتر از پديده افسردگي و آگاهي از راههاي پيشگيري و درمان آن ، به كاهش انگ پيرامون آن منجر مي شود و در نهايت منجر به افزايش مراجعات جهت دريافت خدمت خواهد شد . سازمان جهاني بهداشت با هدف افزايش آگاهي جمعيت عمومي از افسردگي ، علل و پيامد هاي آن و شناخت روش هاي مختلف درمان ، تشويق اعضاي خانواده ، دوستان و همكاران فرد مبتلا به افسردگي در ايفاي نقش حمايتي آغاز كرده است .
همه ساله به مناسبت روز جهاني بهداشت 8 آوريل مصادف با 18 فروردين) و با هدف افزايش توجه و آگاهي عموم مردم و تمركز اقدامات و فعاليت ها يكي از موضوعات مبتلا به جوامع را انتخاب مي كند. اين روز فرصتي منحصر بفرد براي انجام اقداماتي مربوط به موضوع بهداشتي ويژهاي است كه نگراني مردم سراسر جهان است را فراهم ميكند.
موضوع كمپين امسال روز جهاني بهداشت: افسردگي
شعار سال 2017 ميلادي برابر با 1396 در ايران اين سازمان به "افسردگي" مي پردازد، افسردگي اختلال رواني شايعي است كه تمامي جوامع و تمامي گروه هاي سني را درگير مي كند. افسردگي با اين نشانه ها شناخته مي شود " احساس غم پايدار و كاهش تمايل به انجام كارهايي كه بصورت معمول از آن لذت مي بريم وقتي كه با ناتواني در انجام وظايف روزمره حداقل به مدت دو هفته بطول انجامد".
همچنين افراد افسرده برخي از علائم زير را دارا مي باشند:
خستگي و كاهش انرژي تغيير در اشتها بصورت پرخوري عصبي و يا كاهش اشتها
كاهش يا افزايش خواب اضطراب
كاهش تمركز بيقراري و ناآرامي
احساس گناه، بيارزشي و يا درماندگي افكار خود آزاري يا تمايل به خودكشي
نظر دهید