معاونت بهداشتی
برگزاری بسیج ملی تغذیه 3،2،1 تغذیه سالم
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی:بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ ومیر در کشور به شمار می روند به طوری که 76 درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیر واگیر اختصاص دارد.یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری ها ی غیر واگیر ، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک وچربی است.مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب والگوی غذایی بیشترین علت بروز چاقی واضافه وزن ، بیماری های قلبی- عروقی، دیابت نوع 2وبرخی از انواع سرطان هاست.در حال حاضر بیماری های قلبی- عروقی علت اصلی مرگ در افراد بالای30 سال ودومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است.بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10 درصد انرژی روزانه باید از قند های ساده تامین شود ودر حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن وچاقی به تامین کمتر از 5 درصد انرژی از قند های ساده تاکید دارند که به طور متوسط برای یک فرد سالم، 25 گرم شکر در روز است.
از سوی دیگر افزایش مصرف روغن وچربی به ویژه چربی های غیر اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فود ها وبرخی غذاهای چرب وسرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر نظیر بیماری های قلبی –عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پروستات، پستان ودیابت شده است.براساس مطالعه سبد غذایی مطلوب ایرانیان در سال 91، سرانه مصرف رووغن وچربی 46 گرم است که از سبد مطلوب 35 گرم بیشتر است.
با توجه به ضرورت تداوم واستمرار برنامه های آموزش همگانی تغذیه صحیح، در نظر است کمپین ملی 3،2،1 غذای سالم با هدف کاهش مصرف قند، نمک وچربی به همت واحد بهبود تغذیه جامعه ازتاریخ 29 آذر ماه لغایت 14 دیماه در استان همزمان با سراسر کشور اجرا می شود.راهبرد اصلی در اجرای این برنامه، آموزش همگانی ثمر بخش، آموزش گروه های خاص موثر بر فرهنگ وسواد تغذیه ای جامعه با همکاری های درون وبین بخشی است.بدین منظور فعالیت های ذیل در زمان برگزاری بسیج در استان در حال اجرا می باشد.
-برگزاری کارگاه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی درمانی وسایر بخش ها
-درج پیام های آموزشی درتلوزیون، مطبوعات و...
-تهیه وپخش تیزرهای آموزشی
-برگزاری جشنواره های غذایی
-توزیع رسانه های آموزشی با عنوان 3،2،1 غذای سالم
-برگزاری مسابقات نمادین درمدارس همراه با جلسات آموزشی
نظر دهید