معاونت بهداشتي
آغاز هفته بسيج ملي افزايش پوشش مصرف نمك يددار تصفيه شده
بنا به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي به نقل از ريس گروه بهبود تغذيه جامعه استان مصرف نمك يددار تصفيه شده راهكار اصلي پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد است كه حدود سه دهه قبل در كشور به مورد اجرا گذاشته شده است. و نتايج ارزشيابي برنامه در مقاطع 5 ساله حاكي از كاهش شيوع گواتر از 70 درصد به 6.5 درصد و قرار گرفتن ميانه يدادرار در محدوده مطلوب شده است كه يكي از شاخص هاي فرآيند اجراي برنامه پوشش مصرف نمك يددارتصفيه شده مي باشد و افت اين شاخص در نهايت خطر برگشت مشكل را در كشور بدنبال دارد.يكي از برنامه هاي معاونت بهداشتي در اين راستا برگزاري كمپين آموزش و اطلاع رساني افزايش پوشش مصرف نمك يد دار مي باشد .
-تهيه و ارسال پيام هاي آموزشي در خصوص ترويج فرهنگ مصرف نمك يددار تصفيه شده به كليه ادارات،بيمارستان ها و...
-برگزاري جشنواره هاي غذايي با تاكيد بر كاهش مصرف نمك و استفاده از ساير چاشني ها
-برگزاري كارگاه ها و جلسات آموزشي با محوريت يد و نمك يددار جهت نانوايان، آشپزهاو....
- چاپ مقالات آموزشي در خصوص نمك دريا، نمك يد دار، نمك كم سديم در جرايد
-تشديد نمونه برداري از نمك سطح عرضه و سنجش ميزان نمك نان باهمكاري كارشناسان بهداشت محيط شهرستان هاي تابعه
-تهيه و نصب بنر در سطح شهرستان ها
نظر دهید