معاونت بهداشتی
آغاز اجرای برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه در استان
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه ، برنامه ملی
مراقبت
غذا
و
تغذیه
شبکه
ای
ملی
و
سیاست
محور
است
که
رصد
نظام
مند
و
مستمر
شرایط
و
مسائل
مربوط
به
سلامت
تغذیه
ای
همۀ
مردم
و
علوم
مرتبط
با
آنرا
در
پهنه
جغرافیایی
ایران
و
منطقه
بر
عهده
دارد
تا
از
سیاست،
برنامه،
تصمیم
گیری
و اجرای” کارآمد و
مبتنی
بر
شواهد” حمایت
کند.
در کنفرانس جهانی
غذا
سال
1974 توجه
خاصی
به
اهمیت
مراقبت
تغذیه
ای
معطوف
و
برنامه
مراقبت
تغذیه
ای اینگونه تعریف
شد:
برنامه
دائمی
برای
کسب
اطلاعاتی
از
وضعیت
سؤتغذیه،
توزیع
و
علل
آن
در
جوامع
برای
سیاستگذاری
و
برنامه
یزی
کنترل
آن.
برنامه
ملی
مراقبت
غذا
و
تغذیه
در
استان
خراسان جنوبی با
مشارکت
پژوهشگران
انستیتو
تحقیقات
تغذیه
ای و صنایع غذایی
کشور
و
همکاری
دفتر
بهبود
تغذیه
وزارت
بهداشت
و
حمایت
صندوق
حمایت
از
کودکان
سازمان
ملل
متحد
در
ایران)یونیسف( وگروه بهبود
تغذیه معاونت بهداشتی اجرا
می شود.
فاز اولیه
و
میدانی
این
برنامه
که از اواخر بهمن 99 در استان آغاز شده است شامل
ارزیابی
های سلامت و تغذیه
ای
در
کودکان 5
- 2 سال
می
باشد. ارزیابی ها شامل
دموگرافیک،
تن
سنجی،
بررسی
وضعیت
دریافت
غذایی،
عادات
غذایی
و
ارزیابی
های بیوشیمیایی (ارزیابی سطوح ویتامین D ، ویتامین A ، روی، وضعیت آهن) می باشد.
داده هایی که
از
این
بخشها
گردآوری
و
به
کمیته
مرکزی
اجرایی
منتقل
می
شوند،
مورد
بررسی
و
تجزیه
و
تحلیل
قرار گرفته و در
نهایت
به
تهیه
اطلاعات
منسجم
و
مدون
وضعیت
غذا
و
تغذیه
در
سطح
کشور
برای
سیاستگذاری
در سطوح مختلف می
انجامد.
نظر دهید