معاونت بهداشتي
معاون بهداشتي دانشگاه در كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان
دكتر مهدي زاده معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند بعد از ظهرديروز در كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان خراسان جنوبي اظهار كرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني ايدز ابتدا از مركز آفريقا آغاز و در سال 2010 تمام قارههاي دنيا درگير اين ويروس شدند.
وي با اشاره به اينكه در سال 2017 تعداد 36.9 ميليون نفر در دنيا به ويروس ايدز مبتلا بودند، افزود: همچنين در اين سال 21.7 ميليون نفر تحت درمان قرار گرفته و تخمين زده شده در اين سال 1.8 ميليون نفر آلوده شدهاند.
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: در ايران اولين مورد ابتلا به ايدز در سال 1366 و از طريق خون آلوده و اولين همگيري در سال 1375 و در يكي از زندانهاي كشور بعد از تزريق مواد گزارش شده است.
دكتر مهديزاده تصريح كرد: در سال 1397 تخمين زده شده 60 هزار نفر به ايدز مبتلا باشند و تعداد 38 هزار و 474 نفر تا پايان شهريور امسال شناسايي شدهاند.
وي تعداد موارد مبتلا به ايدز كه زنده هستند تا پايان شهريور 97 را 24 هزار و 860 نفر بيان كرد و افزود: تا پايان سال 1396 تعداد 13 هزار و 614 نفر از مبتلايان به ايدز فوت شده و همچنين تعداد 10 هزار و 401 نفر نيز براي مراقبت مراجعه نميكنند.
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: در كشور 17 درصد مبتلايان به ايدز خانم و 83 درصد آنها مرد هستند و شايعترين روش انتقال در مردان تزريق مواد است.
دكتر مهديزاده تصريح كرد: عامل انتقال ايدز در زنان روابط جنسي و از مادر مبتلا به كودك 4 درصد و از طريق خون و فرآوردههاي خوني صفر است.
وي بيشترين افراد مبتلا به ايدز را در گروه سني 20 تا 45 سال بيان كرد و افزود: در كشور روند شناسايي موارد جديد ايدز در سالهاي اخير افزايش يافته و 90 درصد افراد مبتلا شناسايي و همچنين 90 درصد آنها تحت درمان قرار گرفتهاند.
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: بر اساس برنامه كلان استراتژيك تا پايان سال 1398 شيوع ابتلا به عفونت ايدز در جمعيت عمومي كمتر از 15 درصد باقي و در نوزادان زنده متولد شده از زنان باردار مبتلا نيز به 90 درصد كاهش پيدا كند.
دكتر مهديزاده ميزان شيوع عفونت ايدز در جمعيت كلي خراسان جنوبي را 17 در 100 هزار نفر بيان كرد و يادآور شد: 14 نفر مبتلا به ايدز در استان شناسايي شده كه 8 نفر مرد و 6 نفر زن هستند.
وي با اشاره به اينكه 100 درصد بيماران مبتلا به ايدز در مركز مشاوره بيرجند تحت مراقبت هستند، افزود: ميانگين سني بيماران مبتلا به ايدز در استان نيز 20 تا 45 سال است.
معاون بهداشتي دانشگاه با اشاره به اينكه راه انتقال عفونت ايدز در استان برخلاف كشور كه تزريق بود رابطه جنسي است، گفت: 64.2 درصد راه انتقال رابطه جنسي و 14.2 درصد راه انتقال تزريق است.
دكتر مهديزاده تصريح كرد: درصد تبديل عفونت ايدز به بيماري ايدز در استان و همچنين انتقال از مادر مبتلا به نوزاد نيز صفر است.
وي افزود: براي پيشگيري از انتقال ايدز در استان برنامههايي مانند آموزش و اطلاعرساني و توزيع 17 هزار سرنگ بين معتادان نيز از جمله برنامههاي اين دانشگاه است.
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: تمام مبتلايان به عفونت ايدز تحت مراقبت هستند و براي دريافت خدمات بهداشتي و درماني به مركز مشاوره مراجعه مي كنند.
نظر دهید