معاونت بهداشتی
برگزاری کمیته تدوین سند استانی پیشگیری از حوادث ترافیکی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی:پیرو دعوت قبلی ،جلسه در ساعت 10/15 صبح مورخه 95/11/20 در محل سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه با حضور معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه ،رئیس سازمان دانش آموزی آموزش و پرورش استان، جانشین پلیس راه استان،نماینده دفتر فنی استانداری،نماینده راهداری استان،نماینده مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی،مسئول بیماریهای غیرواگیرمعاونت بهداشتی دانشگاه، رئیس گروه بلایا معاونت بهداشتی و کارشناس حوادث معاونت بهداشتی برگزار گردید.
دکتر زنگویی مطلق معاون فنی معاونت بهداشت ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به مهمانان در خصوص مراحل و نحوه تدوین سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و اهداف 13 گانه سند ملی ، مطالبی را ارائه نمودند و در ادامه به تدوین سند استانی حوادث ترافیکی اشاره شد، که می بایست با همکاری همه بخشها و دستگاههای مرتبط با این برنامه در استان تدوین گردد.سپس به بیان آمار و اطلاعات مربوط به حوادث ترافیکی در استان پرداختند و تاکید نمودند که در بازه زمانی 1393تا پایان سال 1413 می بایست به هدف 20% کاهش در میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در استان دست یابیم .
مهندس شاهوردی نماینده دفترفنی استانداری در خصوص اهمیت تنظیم سند استانی حوادث بر اساس مشکلات استان در بحث حوادث ترافیکی درون و برون شهری و پتانسیل و ظرفیتهای موجود در استان مطالبی را ارائه نمودند . به اهمیت آموزش در بحث ترافیکی اشاره نمودند که در کاهش تصادفات موثر می باشد.و اشاره نمود که 18% از محل جرائم راهنمایی و رانندگی به پلیس راهوربرای استفاده در امر آموزش تخصیص می یابد.
سرهنگ نیکمرد جانشین پلیس راه استان در خصوص اهمیت آموزش در پیشگیری از حوادث ترافیکی ، ایمنی وسایل نقلیه، جهت جلوگیری از مرگ ومیر بیشتر و همچنین پیشنهاد تولید موتور سیکلت تک سرنشین را دادند، سپس به ارائه آمار مرگ ناشی از حوادث ترافیکی تا پایان آذر 1395 پرداختند، که 147 مورد مرگ اتفاق افتاده که 81 نفر در صحنه حادثه و 66 نفر در حین انتقال به بیمارستان ودر بیمارستان فوت نموده اند.در ضمن در خصوص نقاط حادثه خیزجاده های استان نیز مطالبی را ارائه نمودند.
مهندس محمد زمان زاده نماینده سازمان راهداری استان اشاره نمودکه عملکرد راه و جاده در چند سال اخیر تغیرات زیادی کرده ، بعضی از راهها ترانزیتی شده اند و حجم ترافیک بالایی به خود اختصاص داده اند.به محور های دو قارون ، بازارچه سربیشه و محور بیرجند قاین اشاره نمودند که حجم بالایی از وسایل نقلیه سنگین را به خود اختصاص می دهد و جاده ها برای این همه تردد ظرفیت سازی نشده اند واین عوامل به علت کندی سرعت حمل ونقل جاده ای باعث بی حوصله گی و ترافیک زیاد و سبقت های بیجا رانندگان وسایل نقلیه سبک از ماشین های سنگین و در نهایت باعث تلفات انسانی در جاده های استان می شود. در ضمن اشاره نمودند از 76 نقطه حادثه خیز، 27 نقطه پرتصادف و 49 نقطه دارای تصادف می باشند که تاکنون برای 17 نقطه پر تصادف اقدام لازم صورت گرفته و برای 10 نقطه پرتصادف دیگر نیز می بایست اعتبار مورد نیاز تامین گردد.و در پایان اشاره نمودند که آموزش می بایست موثر باشد ومنجر به اتخاذ رفتار صحیح از سوی افراد گردد.
حسنی کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی معاونت درمان دانشگاه در خصوص اصلاح و مهندسی معابر سطح شهر جهت خدمت رسانی بهترو به موقع به حادثه دیدگان ،اهمیت آموزش همگانی کمکهای اولیه وآموزش ماساژقلبی به عموم مردم و دانش آموزان در موقع برخورد با حادثه دیده ،اشاره نمودند.
محمد رضا با اطمینان رئیس سازمان دانش آموزی استان در خصوص ظرفیت بالای آموزش و پرورش در جهت آموزش دانش آموزان و والدین آنها در جهت پیشگیری از حوادث ترافیکی اشاره نمودند. در ادامه بحث سازمان دهی همیاران پلیس و صدور کارت شناسایی جهت همیاران و ایجاد حس مسئولیت پذیری در دانش آموزان پرداخت و تاکید نمودند که این کار نباید به صورت مقطعی و نمادین برگزار گردد. و باید علمی ، دقیق و به صورت مستمر ادامه داشته باشد.و شعار هر خانواده یک امدادگر را جهت امادگی آموزش و پرورش برای آموزش دانش آموزان در برخورد با حوادث از سوی کارشناسان مرکزحوادث و فوریتها دانشگاه علوم پزشکی را پیشنهاد نمودند..
دکتر سودابه اسحقی در خصوص اهمیت تهیه سند استانی پیشگیری از حوادث ترافیکی با همکاری همه دستگاهها ی مرتبط با این برنامه صحبت کردند .و اشاره نمود از هر دستگاه مرتبط نماینده ای جهت تدوین سند به این معاونت معرفی گردد. تا وظیفه و مسئولیت هر حوضه در خصوص اقداماتی که می بایست در تدوین سند پیشگیری از حوادث ترافیکی در جهت کاهش مرگ و میر ناشی حوادث ترافیکی صورت گیرد ، مشخص گردد.
نظر دهید