معاونت بهداشتي
آغاز برنامه سلامت نوروزي 98 در استان
بسيج سلامت نوروزي از تاريخ 97/12/20 لغايت 98/1/20 اجرا مي گردد.
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي در ابتداي جلسه دكتر اميرآبادي زاده معاون فني مركز بهداشت استان از زحمات كليه همكاران در سال گذشته تشكر نمود سپس به بيان اهداف برنامه سلامت نوروزي پرداخت در ادامه پاك نيت مدير سلامت محيط و كار معاونت بهداشتي ضمن ارائه عملكرد همكاران در سال گذشته اهم اقدامات و عملكردهاي مورد انتظار بر اساس دستورالعمل هاي ابلاغي وزارت را بيان كرد وي در امامه جلسه افزود اين برنامه با اولويت نظارت بر مراكز و اماكن حساس و نظارت بر سامانه هاي آبرساني، از 20 اسفند ماه سال جاري لغايت 20 فروردين ماه سال آتي با حضور فعال 27 اكيپ بازرسي بهداشت محيط مشتمل بر119 بازرس بهداشت محيط مجهز به تجهيزات پرتابل سنجش و نمونه برداري از آب، مواد غذايي و سطوح از 8 صبح تا 8 شب ( با توجه به موقعيت مكاني و زماني تا ساعت 24 قابل تغيير مي باشد) در ساعت هاي اداري و غير اداري و روزهاي تعطيل در سراسر استان اجرا ميگردد.
1-نظارت بر اماكن حساس :
- نظارت و تشديد بازرسي بهداشت محيطي از كليه اماكن عمومي تحت پوشش با در نظر گرفتن اولويت اماكن حساس از قبيل اماكن بين راهي، مهمانسراها، هتل، متل، مسافرخانه، زائرسرا و اقامتگاه ها ، پارك ها، جايگاه هاي اسكان مسافران نوروزي، تفرجگاه ها و آرايشگاه هاي زنانه با تأكيد بر رعايت بهداشت فردي، ابزار و تجهيزات و بهداشت ساختمان، آب مصرفي و دفع صحيح پسماند و فاضلاب، نظافت عمومي و عدم استعمال دخانيات، سرويس هاي بهداشتي عمومي داخل شهري و بين راهي.
- نظارت و تشديد بازرسي بهداشت محيطي بر ترمينال هاي مسافربري، ايستگاه هاي راه آهن، فرودگاه ها، اتوبوس ها و قطارهاي مسافربري .... با تأكيد بر عرضه مواد غذايي سالم، دقت در حفظ ايمني مواد غذايي، بهداشت فردي شاغلين مرتبط با تهيه و توزيع موادغذايي، استفاده از آب شرب و يخ مورد تاييد با اولويت استفاده از آب بسته بندي شده در وسايط نقليه عمومي مسافربري، نظافت عمومي، نظافت سرويس هاي بهداشتي، بهداشت ابزار و تجهيزات (پتو، ملحفه و استكان و ليوان مورد استفاده در قطارها) و كنترل و كاهش استعمال دخانيات از جمله قليان دراماكن و مراكز فوق
-نظارت و بازرسي بهداشت محيطي از استخرهاي شنا و مراكز تفريحي آبي
-نظارت و بازرسي بهداشتي از كليه مراكز تهيه، توزيع، عرضه و فروش موادغذايي با اولويت مراكز حساس در ايام مذكور از جمله
مراكز بين راهي، سلف سرويس، رستوران، رستوران سنتي، چلوكبابي، سفره خانه، آشپزخانه مركزي، كترينگ، كبابي، اغذيه فروشي، عمده فروشي ها، ميادين ميوه و تره بار، فروشگاههاي موادغذايي در بازارهاي موقت مانند بازارهاي هفتگي، فصلي و روز بازارها و مراكز توليد، عرضه و سرو شيريني ( قنادي و كارگاه توليد شيريني )، فروشگاه آجيل، خشكبار و نانوائي ها، مجتمع هاي خدمات رفاهي بين راهي و نظاير آن، با تأكيد بر رعايت بهداشت فردي، ابزاركار، بهداشت و سلامت موادغذايي و بهداشت ساختمان، آب مصرفي، دفع صحيح پسماند و فاضلاب، كنترل دخانيات و نظافت عمومي محل-كنترل و نظارت و بازرسي بهداشت محيطي وسايط حمل و نقل موادغذايي به ويژه وسايط حامل موادغذايي بالقوه خطرناك درخصوص رعايت موازين بهداشتي و حفظ سلامت مواد غذايي
- نمونه برداري هدفمند از موادغذايي سنتي و صنعتي در طول طرح
- نظارت بر استفاده ظروف يكبار مصرف در توزيع انواع مواد غذايي متناسب با نوع آن ها
- توجه ويژه به نظارت بر تهيه و توزيع شيريني سنتي با اولويت استفاده از مواد اوليه سالم و بهداشتي
4- بازرسي و نظارت بر سامانه آبرساني:
بازرسي و نظارت بر سامانه تامين آب آشاميدني و ارزيابي ريسك و در صورت بالا و يا خيلي بالا بودن رسك ارزيابي شده ، نواقص بهداشتي و مخاطرات احتمالي به سازمان هاي متولي تامين آب اعلام و پيگيري لازم تا كاهش ريسك صورت پذيرد.
- كنترل مراكز و اماكن از نظرممنوعيت استعمال و عرضه دخانيات به ويژه قليان و برخورد قانوني لازم
- برخورد قانوني لازم با عرضه و استعمال دخانيات در مراكز عرضه مواد غذايي به ويژه در مراكز عرضه مواد غذايي فعال در پارك ها و تفرج گاه ها
- توجه به ممنوعيت تيليغات دخانيات بر اساس دستورالعمل ابلاغي
نظر دهید