پویش ملی سلامت
کمیته دانشگاهی پویش ملی سلامت (غربالگری دیابت و فشار خون بالا ) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، در راستای اجرای پویش ملی سلامت کمیته دانشگاهی این طرح با حضور مدیران اجرایی دستگاه های مرتبط ، روسای دانشکده ها ، معاونین دانشگاه و مدیران و کارشناسان حوزه معاونت بهداشتی در سالن اجتماعات دکتر فروزانفر ساعت 10 صبح روز دوشنبه 29/08/1402 برگزار گردید .
دکتر شایسته معاون بهداشتی دانشگاه و رییس مرکز بهداشت استان ضمن خیر مقدم به مدعوین ، با بیان اهداف کلی و اختصاصی پویش ملی سلامت، اعلام فرمودند در این طرح ، کادر بهداشت و درمان ، آماده ارائه خدمات غربالگری دیابت و فشار خون به جمعیت تحت پوشش بالای 18 سال و خانمهای باردار در هر گروه سنی خواهند بود.
ایشان با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت در استان خراسان جنوبی همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه، جلب حمایت ذینفعان و همکاری کلیه سازمان ها و ادارات را در اجرای هر چه بهتر این پویش مردمی ضروری دانستند. ایشان با اشاره به آمار نگران کننده شیوع بمیاری های غیر واگیر در سطح کشور، اجرای «پویش ملی سلامت» را در پیشگیری از نیم میلیون مرگ بیماریهای غیرواگیر و ۳۰ هزار مرگ ناشی از دیابت موثر دانستند .
دکتر شایسته افزودند، در «پویش ملی سلامت» افراد بالای ۱۸ سال با تکمیل پرسشنامه ای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا دارای پرونده سلامت می شوند و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار می گیرند. دکتر شایسته یاد آور شدند، کلیه هم استانی های عزبز می توانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه سلامت و یا در متاطق روستایی با مراجعه به خانه های بهداشت از خدمات آموزش٫ مشاوره و کنترل قند خون و فشارخون بهره مند شوند.
در ادامه دکتر موسوی میرزایی رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اهمیت و حساسیت مقوله بیماری ها غیرواگیر و انجام غربال گری بیماری دیابت و پر فشار ی خون ، در پویش ملی سلامت ، که نیازمند همکاری های بین بخشی قابل توجه در سطح استان می باشد، مشارکت و تعامل معاونت بهداشت، معاونت درمان و معاونت آموز شی دانشگاه ، و جلب همکاری دانشکده های علوم پز شکی ، پرستاری و مامایی و بهداشت و کلیه ادارات و نهادهای سطح استان را در اجرای هرچه بهتر این پویش ابلاغ فرمودند .
ایشان در ادامه افزودند، دو بیماری دیابت و پرفشاری خون، به همراه عوارض بسیار شایعی که ایجاد میکنند همچون حملات قلبی، سکتههای مغزی و نارسایی پیشرفته کلیه و کاهش بینایی و قطع عضو، هزینههای سنگینی را به بیماران، خانوادهها، جامعه و دولت تحمیل میکند. گرچه مؤثرترین و کم هزینهترین پیشگیری در سطح اول با خودمراقبتی و اصلاح شیوه زندگی اتفاق میافتد، ولی پیشگیری سطح دوم یعنی شناسایی و پیگیری به موقع مبتلایان به این دو بیماری، میتواند روند پیشرفت آن را کند کرده و زندگی هزاران نفر را نجات داده و در هزینههای مربوط به سلامت صرفهجویی کند. که این مهم در قالب اهداف پویش ملی سلامت قابل دستیابی خواهد بود .
در جمع بندی نهایی مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط (معاون دفتر امور اجتماعی استانداری، مدیر کل بیمه سلامت، مدیر روابط عمومی شهرداری بیرجند) و کارشناسان حوزه معاونت های مختلف دانشگاه، حاضر در جلسه در زمینه اطلاع رسانی و همکاری در اجرای باشکوه اهداف پویش ملی سلامت، اعلام آمادگی نمودند .
در پایان جلسه در راستای گرامیداشت آغاز پویش ملی سلامت نسبت به انجام اندازه گیری فشارخون مدعوین اقدام گردید.
نظر دهید