BUMS
  • درباره ما
    • معرفی حوزه
    • چارت تشکیلات معاونت بهداشتی
    • تماس با ما
    • دفترچه تلفن معاونت
    • فرم حضور و غیاب جلسات
  • حوزه ریاست
    • معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان
    • معاون اجرایی
    • معاون فنی
    • مسئول دفتر
    • اداره امور اداری
    • اداره حسابداری
    • حراست
    • بازرسی
    • فناوری اطلاعات
    • روابط عمومی
    • امور حقوقی
    • هیأت امناء
    • سمعی و بصری
    • پدافند غیرعامل
    • ارزیابی عملکرد
    • آموزش کارکنان
  • مدیریت ها وگروه های فنی
    • مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت
    • مدیریت بیماریها
    • مدیریت سلامت محیط و کار
    • مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
    • گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
    • گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • گروه سلامت دهان و دندان
    • گروه بهبود تغذیه جامعه
  • سایر واحد های اجرایی
    • اداره امور اداری
      • کارگزینی
      • دبیرخانه
      • خدمات پشتیبانی
      • کارپردازی
      • انبار
      • نقلیه
    • اداره حسابداری
  • شبکه های بهداشت و درمان
    • مرکز بهداشت بیرجند
    • شبکه بهداشت و درمان بشرویه
    • شبکه بهداشت و درمان خوسف
    • شبکه بهداشت و درمان درمیان
    • شبکه بهداشت و درمان زیرکوه
    • شبکه بهداشت و درمان سرایان
    • شبکه بهداشت و درمان سربیشه
    • شبکه بهداشت و درمان طبس
    • شبکه بهداشت و درمان فردوس
    • شبکه بهداشت و درمان قائن
    • شبکه بهداشت و درمان نهبندان
شفافیت یکشنبه 18 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

سامانه سیب

پزشک خانواده

برنامه جلسات

سامانه تعرفه

  • صفحه اصلی
  • آرشیو ها
  • آرشیو اخبار
  • روز شمار روز نهم: آیا لبنیات باعث التهاب می شود؟
  • 1402/11/09 - 07:54
  • - تعداد بازدید: 169
  • - تعداد بازدیدکننده: 167
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم اول تا پانزدهم بهمن ماه 1402

روز شمار روز نهم: آیا لبنیات باعث التهاب می شود؟

یکی از سوالات رایج مردم این است  که آیا غذاهای لبنی باعث التهاب می شوند؟ در واقع، خلافش درست است. بر اساس علم تغذیه، لبنیات مانند شیر، ماست و پنیر باعث التهاب نمی شوند و می توانند بخشی از رژیم های غذایی ضد التهابی باشند.

چرا التهاب اهمیت دارد؟ التهاب مزمن خفیف ناشی از یک سیستم ایمنی نامتعادل مداوم است که به ایجاد اختلالات متابولیک مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک می کند.

مردم اغلب نمی دانند که التهاب چقدر پیچیده است. التهاب حاد همان چیزی است که اکثر ما وقتی اصطلاح "التهاب" به میان می آید به آن فکر می کنیم.  قرمزی و دردی است که گاهی در پاسخ به بیماری یا آسیب احساس می کنیم. به عنوان مثال، اگر هنگام تهیه غذا انگشت خود را ببرید سیستم التهابی شما شروع به کار می کند و پاسخ ایمنی لازم برای بهبودی را دریافت می کنید. بدون التهاب حاد، بدن ما به درستی عمل نمی کند.

التهاب مزمن:

التهاب مزمن  خفیف ناشی از یک سیستم ایمنی ناهمگام با مقادیر بالاتر مولکول های سیگنال دهنده پیش التهابی (مانند پروتئین واکنشی C، TNF-α و IL-6) و سطوح پایین تر مولکول های سیگنال دهنده ضد التهابی است. (به عنوان مثال، آدیپونکتین). این عدم تعادل مداوم به ایجاد اختلالات متابولیک مختلف مانند بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع 2 کمک می کند. درمان التهاب مزمن برای کمک به کاهش خطر بیماری مزمن از اهمیت بالایی برخوردار است.

لبنیات و اجزای آن:

در اینجا لیستی از مواد مغذی موجود در شیر طعم دار و بدون طعم وجود دارد:

کلسیم: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی کمک می کند.

پروتئین: به ساخت و ترمیم بافت  و نیز به حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

ویتامین D: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی  و نیز به حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

ویتامین A: به سلامت پوست و چشم ، رشد  و حفظ یک سیستم ایمنی سالم کمک می کند.

پانتوتنیک اسید: به بدن کمک می کند تا از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها برای سوخت استفاده کند.

ویتامین B12: به حفظ سلامت سیستم ایمنی، خون و عملکرد سیستم عصبی کمک می کند.از متابولیسم طبیعی انرژی پشتیبانی می کند. برای رشد مغز در دوران بارداری و نوزادی ضروری است و با عملکرد شناختی در دوران کودکی مرتبط است.

ریبوفلاوین یا B2: به بدن کمک می کند تا از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین برای سوخت استفاده کند.

فسفر: به ساخت و حفظ استخوان ها و دندان های قوی کمک می کند و از رشد بافت ها حمایت می کند.

ید: برای رشد مناسب استخوان و مغز در دوران بارداری و نوزادی لازم است  و با عملکرد شناختی در دوران کودکی مرتبط است.

سلنیوم: به حفظ سیستم ایمنی سالم ، تنظیم متابولیسم و به محافظت از سلول های سالم در برابر آسیب کمک می کند.

روی: به حفظ سیستم ایمنی سالم  ، به رشد و تکامل طبیعی و به حفظ سلامت پوست کمک می کند.

پتاسیم: به حفظ فشار خون سالم کمک می کند و از سلامت قلب حمایت می کند. به تنظیم تعادل مایعات بدن و به حفظ عملکرد طبیعی عضلات کمک می کند.

نیاسین: در متابولیسم انرژی در بدن استفاده می شود.

به نظر می رسد غذاهای لبنی مانند شیر، پنیر و ماست در سطوح مختلف چربی در هنگام التهاب خنثی تا مفید باشند. علاوه بر این، هم محصولات لبنی کم‌چرب و هم لبنیات پرچرب، و همچنین غذاهای لبنی تخمیر شده، فعالیت ضد التهابی نشان دادند. غذاهای لبنی مواد مغذی ضروری متعددی را فراهم می کنند

شواهدی مبنی بر اینکه لبنیات باعث التهاب نمی شود:

یک مطالعه منتشر شده در Nutritional Epidemiology که غذاها را بر اساس پتانسیل التهابی آنها رتبه بندی کرد، نشان داد که غذاهای لبنی، میوه ها و سبزیجات - به ویژه سبزی های تیره و برگ دار و سبزیجات نارنجی تیره – اثرات  ضد التهابی دارند. جای تعجب نیست که این غذاها در دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها که الگوهای غذایی سالم را توصیه می کنند، فراوان هستندکه شامل الگوی تغذیه سالم به سبک ایالات متحده، الگوی تغذیه سالم به سبک مدیترانه ای و الگوی تغذیه سالم گیاهخواری است که همگی می توانند بر اساس ترجیحات فرهنگی و شخصی تطبیق داده شوند.

هنگامی که صحبت از لبنیات به طور خاص به میان می آید، یک بررسی سیستماتیک در مجله کالج تغذیه آمریکا، که توسط شورای ملی لبنیات تامین شده است، 27 کارآزمایی تصادفی کنترل شده  را ارزیابی کرد و دریافت که غذاهای لبنی (یعنی شیر، پنیر و ماست) و پروتئین های لبنی (به عنوان مثال، آب پنیر، کازئین) اثرات خنثی تا مفید بر التهاب دارند.

چگونه التهاب را مدیریت کنیم:

راه های ساده ای برای مبارزه با التهاب مزمن وجود دارد. انتخاب‌های سبک زندگی مانند سیگار نکشیدن، مدیریت استرس، ورزش منظم، خواب خوب شبانه، حفظ وزن سالم و تغذیه خوب می‌تواند کمک کند.

اثرات مفید لبنیات بر التهاب

غذاهای مطبوع بخشی از انتخاب های سبک زندگی "خوب خوردن" هستند که می توانند به مدیریت التهاب کمک کنند. همانطور که در بالا ذکر شد، به نظر می رسد غذاهای لبنی، به ویژه لبنیات تخمیر شده، اثر ضد التهابی دارند. فرآیند تخمیر طبیعی ماتریکس فیزیکی شیر را برای ایجاد پنیر یا ماست تغییر می دهد. همچنین بر ماتریکس تغذیه تأثیر می گذارد و مواد زیست فعال اضافی مانند پپتیدها و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کند. این تغییرات تغذیه ای و فیزیکی ماتریکس لبنیات در غذاهای تخمیر شده بر هضم، جذب و متابولیسم تأثیر می گذارد که احتمالاً در التهاب نقش دارد.مدیریت التهاب مزمن برای کمک به کاهش خطر بیماری مزمن از اهمیت بالایی برخوردار است. این باید یکی از دلایل زیادی برای افزایش میزان لبنیات، میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی شما باشد.

 

  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 50068
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
زهرا وحدانی نیا
تنظیم کننده خبر

زهرا وحدانی نیا

لیست اخبار

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاعیه ها
  • اخبار پربازدید
12خرداد

کارگاه نحوه شاخص گیری وتحلیل شاخص های برنامه سلامت دهان و دندان

12خرداد

وبینار آموزشی تدابیر طب ایرانی برای مدیریت فشار خون برگزار شد

10خرداد

برگزاری کارگاه آموزشی سلامت دختران، سلامت باروری

10خرداد

برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

07خرداد

پیاده روی خانوادگی کارکنان معاونت بهداشتی  به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته ملی بدون دخانیات  برگزار شد

05خرداد

پیام معاون بهداشتی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

04خرداد

برگزاری جلسه بهبود ایمنی و استاندارد فضای انبارها

9خرداد

جلسه آموزشی طرح مطالعه سلامت بهورزان

17مهر

کمیته دائمی هفته سلامت روان سال 1400 برگزار شد

3تیر

روزشمار هفته مبارزه با مواد مخدر

16بهمن

پيام‌هاي آموزشي در خصوص بيماري‌هاي تنفسي

7خرداد

ساختمان معاونت بهداشتی عاری از دخانیات

30اردیبهشت

مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

26خرداد

برگزاری ویدئوکنفرانس مدیریت اجرایی برنامه سلامت میانسالان

سامانه تعرفه و آزمایشگاه
ستاد پزشک خانواده
میز خدمت الکترونیک
فصلنامه بهورزی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان ۱۵ خرداد،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

کدپستی

۹۷۱۷۸۳۳۱۶۷

تلفن

056-32395400

ایمیل

hlt@bums.ac.ir

دورنگار

056-32040672

سامانه های کارکنان

برنامه جلسات معاونت
سامانه یکپارچه اطلاعات کارمند
لینک وب کنفرانس معاونت
سامانه جامع آموزش مداوم
سامانه نظام پیشنهادات
سامانه نقل و انتقالات وزارت
سامانه ثبت تجارب مدیران
تقویم آموزشی دانشگاه
سامانه مدیریت دانش
مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 678
تعداد بازدید کل: 318502
آخرین به روزرسانی: 1404/03/18 08:23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

طراحی سایت نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: