وبینار توجیهی طرح غنی سازی غذا در منزل و ارزیابی اثر بخشی
دومین وبینار توجیهی طرح غنی سازی غذا در منزل و ارزیابی اثر بخشی آن بر روی مادران باردار و کودکان 6تا 59 ماهه استان برگزار شد
امروزه توجه بسیاری از صاحبنظران از مسئله امنیت غذایی به امنیت تغذیه ای معطوف شده است. امنیت غذایی به صورت دسترسی همه ی افراد جامعه در همه ی زمان ها به غذای کافی و سالم تعریف شده است، در حالی که در امنیت تغذیه ای سیری یاخته ای مورد نظر است. گرسنگی یاخته ای و کمبود ریز مغذی ها از جمله علل ایجاد بیماریهای غیر واگیری چون چاقی و بیماریهای قلبی عروقی شناخته شده است. بنابراین کودکانی که با ناامنی غذایی و مهمتر از آن ناامنی تغذیه ای پا به دوران بلوغ و بزرگسالی می گذارند، شانس بیشتری برای ابتلا به انواع بیماریهای مزمن خواهند داشت. روش غنی سازی غذا در منزل، یکی از روش هایی است که می تواند در کنار راهکار های دیگر در مبارزه با کمبود ریزمغذی ها به کار گرفته شود. در این روش آمیزه ای از ریزمغذی ها همراه با درشت مغذی ها و عمدتا پروتئین با ارزش بیولوژیک بالا، به اشکال گوناگون در اختیار خانوار های دچار ناامنی غذایی گذاشته می شود که می باید به غذا افزوده شود. این ترکیب برای استفاده کودک در تغذیه تکمیلی یا برای استفاده خانوار در تغذیه عادی طراحی شده است. دراین راستا، اجرای طرح غنی سازی غذا در منزل و ارزیابی اثر بخشی آن بر روی مادران باردار و کودکان 6تا 59 ماهه استان خراسان جنوبی از ابتدای مهرماه آغاز شده است. دومین جلسه توجیهی این طرح ، با حضور اساتید انیستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، همکاران گروه بهبود تغذیه جامعه و آزمایشگاه معاونت بهداشتی ، ناظرین و پرسشگران طرح در تاریخ 5/10/1402 به صورت ویدئو کنفرانس در سالن وبینارمعاونت بهداشتی برگزار گردید. در این جلسه ضمن مرور روند اجرای طرح در استان، به سوالات ناظران و پرسشگران طرح پاسخ داده شد. امید است با اجرای این طرح شاهد بهبود وضعیت تغذیه کودکان و مادران باردار در استان باشیم.