کمیته هماهنگی برنامه حمایت تغذیه ای از کودکان 6 تا 59 ماهه
کمیته هماهنگی برنامه حمایت تغذیه ای از کودکان 6 تا 59 ماهه مبتلا به سوء تغذیه خانوار های نیازمند (مبتنی بر آزمون وسع) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، کمیته هماهنگی برنامه حمایت تغذیه ای از کودکان 6 تا 59 ماهه مبتلا به سوء تغذیه خانوار های نیازمند (مبتنی بر آزمون وسع) با اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی در استان برگزار شد. سوء تغذیه یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر 5 سال است. از پیامدهای نامطلوب سوء تغذیه کودکان می توان به اختلال در رشد و تکامل مغزی و جسمی، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش موارد مرگ و میر، افزایش هزینه های درمانی و مراقبت های پزشکی، افت تحصیلی و تحمیل هزینه های سنگین به آموزش و پرورش کشور و از دست دادن روزهای کاری توسط والدین را نام برد که بار سنگین مالی بر اقتصاد جامعه هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی وارد می سازد. مهم ترین مداخلاتی که برای پیشگیری از سوء تغذیه در گروه های آسیب پذیر تغذیه ای باید بکار گرفته شود عبارتند از: توانمند سازی خانوار با اجرای طرح های اشتغال زایی و کمک به افزایش در آمد خانوار، آموزش تغذیه به منظور استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و در دسترس بویژه آموزش و توانمند سازی زنان که مسئولیت تهیه و طبخ غذا در منزل را به عهده دارند و همچنین حمایت های تغذیه ای که با جلب همکاری بخش های مختلف توسعه باید به مورد اجرا گذاشته شود. حمایت تغذیه ای از کودکان که به دلیل فقر دچار سوء تغذیه شده اند از طریق تامین و توزیع سبد غذایی استاندارد برای تامین نیازهای تغذیه ای کودکان و بهبود وضعیت تغذیه، رشد و تکامل آنان ضروری می باشد.
در سالجاری و بر اساس شناسایی کودکان مبتلا به سوء تغذیه دراستان همزمان با سراسر کشور بیش از 4هزارکودک 5تا59ماهه تحت پوشش حمایت تغذیه ای قرار گرفتند .در این برنامه ، مبلغ یک میلیون تومان برای دهک های 1تا 5 و مبلغ 600 هزار تومان برای دهک های 6 تا 7 به صورت اعتبار خرید کالا از طرح کالا برگ الکترونیکی مبتنی بر ارائه سبد مطلوب غذایی رفع سوء تغذیه کودکان 6 تا 59 ماه دارای سوء تغذیه به حساب سرپرستان خانوار( از مهرماه سالجاری) ماهانه واریز می شود.
در راستای اجرای برنامه، جلسه هماهنگی با حضور نمایندگان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و مدیران حوزه معاونت بهداشتی در تاریخ 1402/9/21 برگزار گردید و ضمن بیان چالش های موجود در فرآیند اجرای برنامه، راهکارهای موجود بررسی و تصمیمات لازم اخذ گردید.