BUMS
  • درباره ما
    • معرفی حوزه
    • چارت تشکیلات معاونت بهداشتی
    • تماس با ما
    • دفترچه تلفن معاونت
    • فرم حضور و غیاب جلسات
  • حوزه ریاست
    • معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان
    • معاون اجرایی
    • معاون فنی
    • مسئول دفتر
    • اداره امور اداری
    • اداره حسابداری
    • حراست
    • بازرسی
    • فناوری اطلاعات
    • روابط عمومی
    • امور حقوقی
    • هیأت امناء
    • سمعی و بصری
    • پدافند غیرعامل
    • ارزیابی عملکرد
    • آموزش کارکنان
  • مدیریت ها وگروه های فنی
    • مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت
    • مدیریت بیماریها
    • مدیریت سلامت محیط و کار
    • مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
    • گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
    • گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • گروه سلامت دهان و دندان
    • گروه بهبود تغذیه جامعه
  • سایر واحد های اجرایی
    • اداره امور اداری
      • کارگزینی
      • دبیرخانه
      • خدمات پشتیبانی
      • کارپردازی
      • انبار
      • نقلیه
    • اداره حسابداری
  • شبکه های بهداشت و درمان
    • مرکز بهداشت بیرجند
    • شبکه بهداشت و درمان بشرویه
    • شبکه بهداشت و درمان خوسف
    • شبکه بهداشت و درمان درمیان
    • شبکه بهداشت و درمان زیرکوه
    • شبکه بهداشت و درمان سرایان
    • شبکه بهداشت و درمان سربیشه
    • شبکه بهداشت و درمان طبس
    • شبکه بهداشت و درمان فردوس
    • شبکه بهداشت و درمان قائن
    • شبکه بهداشت و درمان نهبندان
شفافیت شنبه 17 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

سامانه سیب

پزشک خانواده

برنامه جلسات

سامانه تعرفه

  • صفحه اصلی
  • آرشیو ها
  • آرشیو اخبار
  • پویش ملی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب،غذای سالم،خانواده سالم (روزشماراول)
  • 1403/09/17 - 08:29
  • - تعداد بازدید: 68
  • - تعداد بازدیدکننده: 68
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پویش ملی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب،غذای سالم،خانواده سالم (روزشماراول)

در راستای اجرای پویش ملی تغذیه سالم از 17 تا 30 آذرماه (روغن و میزان مورد نیاز روزانه)

 

WHO دستورعمل خود را در مورد چربی کل ، چربی اشباع شده و ترانس و کربوهیدرات ها بر اساس آخرین شواهد علمی بروز کرده است. 

 WHO با راهنمایی خود در مورد چربی رژیم غذایی اشاره می کند که هم کمیت و هم کیفیت برای سلامتی مهم هستند.

WHO مجددا تاکید می کند که بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به 30 درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند. چربی مصرف شده توسط افراد 2 سال و بالاتر عمدتا اسید های چرب غیر اشباع باشد، به طوری که بیش از 10 درصد از کل انرژی دریافتی از اسید های چرب اشباع شده و بیش از 1 درصد از کل انرژی دریافتی از اسیدهای چرب ترانس از هر دو صنعت تامین نمی شود.

اسید های چرب اشباع شده و ترانس در رژیم غذایی را می توان با سایر مواد مغذی مانند اسید های چرب چند غیر اشباع، اسیدهای چرب تک غیر اشباع از منابع گیاهی، یا کربوهیدرات های موجود در غذاهای حاوی فیبر غذایی طبیعی ، مانند غلات کامل، سبزیجات، میوه ها و حبوبات جایگزین کرد.

اسیدهای چرب اشباع شده را می توان در گوشت های چرب، غذاهای لبنی و چربی ها و روغن ها ی سفت مانند کره، روغن نیمه جامد، روغن نخل و روغن نارگیل و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای پخته و سرخ شده، تنقلات از پیش بسته بندی شده و گوشت و ...یافت. غذاهای لبنی از حیوانات نشخوار کننده مانند گاو یا گوسفند.

غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند.چربی ترانس همچنین می تواند به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی حیوانات نشخوار کننده(مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود.

چربی های ترانس تولید شده در صنعت را می توان حذف کرد و با چربی ها یا روغن های سالم تر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.

در حال حاضر روغن های نیمه جامد با ترانس کمتر از 2 طبق استاندارد تولید می شوند. طبق استاندارد جهانی اگر روغن نباتی نیمه جامد با ترانس کمتر از 2 درصد تولید شود عاری از ترانس در نظر گرفته می شود که در کشور ما هم روغن های نیمه جامد و مارگارین به صورت زیرو ترانس ( ترانس کمتر از 2 درصد) تولید می شوند اما روغن های آردی و قنادی که در صنعت و صنف برای تولید انواع مواد غذایی مثل کیک و کلوچه، انواع شیرینی ها خشک و خامه ای استفاده می شود حاوی ترانس 5 هستند

اقدامات برای کاهش ترانس:

استفاده از چربی های ترانس در سالهای اخیر به طوی چشمگیری افزایش یافته است.زیرا این چربی ها نسبت به چربی های سالمتر ارزان تر هستند و دارای چندین ویژگی شیمیایی و فیزیکی هستند، مانند جامد بودن در دمای اتاق، که آنها را برای انواع محصولات غذایی فرآوری شده مناسب میکند.

چربی های ترانس تولید شده در صنعت در یک فرآیند صنعتی تشکیل می شوند که هیدروژن را به روغن نباتی اضافه میکند، مایع را به جامد تبدیل می کند و در نتیجه روغن نیمه هیدروژنه تولید می شود. به طور متوسط غلظت چربی ترانس 25-45 درصد است. چربی های ترانس طبیعی از نشخوارکنندگان(مانند گاو و گوسفند) به دست می آیند، در گوشت و غذاهای لبنی یافت می شوند و به همان اندازه چربی ترانس تولید شده در صنعت مضر هستند.

روغن سرخ کردنی در دمای بالا منجر به افزایش اندکی در غلظت چربی ترانس می شود.با این حال، این مقدار چربی ترانس تولید شده در مقایسه با مقدار چربی ترانس در روغن نیمه هیدروژنه کم است.(2تا3 درصد)

توجه: برای اینکه مصرف کنندگان بدانند که میزان اسید چرب ترانس در محصولات چقدر است و اینکه آیا محصول دارای اسید چرب ترانس است به برچسب راهنمای تغذیه ای توجه کنند.

 

  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 53546
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
میترا اسکندری
تنظیم کننده خبر

میترا اسکندری

لیست اخبار

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاعیه ها
  • اخبار پربازدید
12خرداد

کارگاه نحوه شاخص گیری وتحلیل شاخص های برنامه سلامت دهان و دندان

12خرداد

وبینار آموزشی تدابیر طب ایرانی برای مدیریت فشار خون برگزار شد

10خرداد

برگزاری کارگاه آموزشی سلامت دختران، سلامت باروری

10خرداد

برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

07خرداد

پیاده روی خانوادگی کارکنان معاونت بهداشتی  به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته ملی بدون دخانیات  برگزار شد

05خرداد

پیام معاون بهداشتی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

04خرداد

برگزاری جلسه بهبود ایمنی و استاندارد فضای انبارها

9خرداد

جلسه آموزشی طرح مطالعه سلامت بهورزان

17مهر

کمیته دائمی هفته سلامت روان سال 1400 برگزار شد

3تیر

روزشمار هفته مبارزه با مواد مخدر

16بهمن

پيام‌هاي آموزشي در خصوص بيماري‌هاي تنفسي

7خرداد

ساختمان معاونت بهداشتی عاری از دخانیات

30اردیبهشت

مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

26خرداد

برگزاری ویدئوکنفرانس مدیریت اجرایی برنامه سلامت میانسالان

سامانه تعرفه و آزمایشگاه
ستاد پزشک خانواده
میز خدمت الکترونیک
فصلنامه بهورزی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان ۱۵ خرداد،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

کدپستی

۹۷۱۷۸۳۳۱۶۷

تلفن

056-32395400

ایمیل

hlt@bums.ac.ir

دورنگار

056-32040672

سامانه های کارکنان

برنامه جلسات معاونت
سامانه یکپارچه اطلاعات کارمند
لینک وب کنفرانس معاونت
سامانه جامع آموزش مداوم
سامانه نظام پیشنهادات
سامانه نقل و انتقالات وزارت
سامانه ثبت تجارب مدیران
تقویم آموزشی دانشگاه
سامانه مدیریت دانش
مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 1547
تعداد بازدید کل: 317480
آخرین به روزرسانی: 1404/03/17 12:53

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

طراحی وب سایت

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: