BUMS
  • درباره ما
    • معرفی حوزه
    • چارت تشکیلات معاونت بهداشتی
    • تماس با ما
    • دفترچه تلفن معاونت
    • فرم حضور و غیاب جلسات
  • حوزه ریاست
    • معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان
    • معاون اجرایی
    • معاون فنی
    • مسئول دفتر
    • اداره امور اداری
    • اداره حسابداری
    • حراست
    • بازرسی
    • فناوری اطلاعات
    • روابط عمومی
    • امور حقوقی
    • هیأت امناء
    • سمعی و بصری
    • پدافند غیرعامل
    • ارزیابی عملکرد
    • آموزش کارکنان
  • مدیریت ها وگروه های فنی
    • مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت
    • مدیریت بیماریها
    • مدیریت سلامت محیط و کار
    • مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
    • گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
    • گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • گروه سلامت دهان و دندان
    • گروه بهبود تغذیه جامعه
  • سایر واحد های اجرایی
    • اداره امور اداری
      • کارگزینی
      • دبیرخانه
      • خدمات پشتیبانی
      • کارپردازی
      • انبار
      • نقلیه
    • اداره حسابداری
  • شبکه های بهداشت و درمان
    • مرکز بهداشت بیرجند
    • شبکه بهداشت و درمان بشرویه
    • شبکه بهداشت و درمان خوسف
    • شبکه بهداشت و درمان درمیان
    • شبکه بهداشت و درمان زیرکوه
    • شبکه بهداشت و درمان سرایان
    • شبکه بهداشت و درمان سربیشه
    • شبکه بهداشت و درمان طبس
    • شبکه بهداشت و درمان فردوس
    • شبکه بهداشت و درمان قائن
    • شبکه بهداشت و درمان نهبندان
شفافیت یکشنبه 18 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

سامانه سیب

پزشک خانواده

برنامه جلسات

سامانه تعرفه

  • صفحه اصلی
  • آرشیو ها
  • آرشیو اخبار
  • روز شمار روز سیزدهم: مصرف لبنیات و بیماری هایی که خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهند·
  • 1402/11/13 - 07:58
  • - تعداد بازدید: 74
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم اول تا پانزدهم بهمن ماه 1402

روز شمار روز سیزدهم: مصرف لبنیات و بیماری هایی که خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهند.

 خوراکی ها و الگوی تغذیه ای که شامل شیر و غذاهای لبنی می شود ممکن است تاثیر مثبتی در زمینه کاهش خطر  ابتلا به بیماری های مزمن داشته باشند. مصرف شیر و خوراکی های لبنی در سراسر دوره های زندگی افراد می تواند فوایدی رو به همراه داشته باشد، بطور مثال شیر، مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان و بافت عضلانی ضروری را تامین می کند و همچنین باعث رشد و نمو کودکان می شود. مواد مغذی موجود در شیر، ماست و پنیر مشابه است، اما ماتریس مواد مغذی خوراکی ها و ساختار مولکولی حاوی مواد مغذی متفاوت است که هنوز در این مورد پژوهش می شود. مواد مغذی موجود در خوراکی های لبنی، در هضم، جذب، برهم کنش مواد مغذی و دیگر ترکیب ها در بدن موثر هستند. شواهد علمی بطور فزاینده ای تاثیر خوراکی های لبنی را در کاهش خطر بیماری های مزمن بیان می کند.

چاقی

سرعت چاقی در بین کودکان و بزرگسالان در حال افزایش می باشد. تحقیقات نشان می دهد که مصرف خوراکی های لبنی کم چرب به مقدار واحدهای توصیه شده، با کاهش خطر اضافه وزن و چاقی در کودکان مرتبط است . چاقی در دوران کودکی با چاقی و افزایش خطر بیماری های مزمن در بزرگسالی مرتبط می باشد. پذیرفتن و اجرای یک الگوی تغذیه سالم در دوران کودکی ممکن است تاثیر مثبتی بر سلامتی طولانی مدت و خوب زیستن فرد داشته باشد.

سندروم متابولیک و فشارخون بالا

سندروم متابولیک، گروهی از بیماریها، شامل فشار خون بالا، قند خون بالا، تجمع چربی  دور شکم و سطوح تری گلیسرید بالا می باشد که خطر بیماری های قلبی، سکته و دیابت را در فرد افزایش می دهد. مطالعه ای روی 147812 نفر با سن بین 35 تا 70 سال، از 21 کشور نشان داد که مصرف حداقل 2 واحد لبنیات در روز در مقایسه با عدم مصرف با کاهش 24 درصدی خطر ابتلا به سندروم متابولیک همراه است و حتی کاهش بیشتری در بین افرادی که لبنیات کامل (لبنیات چرب دریافت کرده بودند دیده شد). بطور مشابه مصرف 2 واحد لبنیات در طول روز با کاهش 11 تا 12 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و یا فشار خون بالا همراه بوده است.

دیابت نوع 2

شواهد نشان میدهد ،مصرف لبنیات به ویژه ماست با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بزرگسالان همراه است. در 12 مطالعه کوهورت ارتباط بین دفعات بیشتر مصرف لبنیات (کامل یا کم چرب) با کاهش خطر ابتلا به پره دیابت نشان داده شده است. همچنین یافته ها نشان می دهد بین دفعات بیشتر مصرف لبنیات کامل و کاهش سرعت پیشرفت ابتلا به دیابت نوع 2 در مبتلایان به پره دیابت ارتباط وجود دارد.  

بیماریهای قلبی

خوراکی های لبنی غنی شده با پروبیوتیک ها مورد توجه محققان و دانشمندان هستند. تخمیر بر روی خوراکی های لبنی در طول قرنها در کل جهان انجام می شود. در طول چند دهه اخیر تحقیقات مشخص کرده است که چگونه فرایند تخمیر، فواید شیر در زمینه سلامت را افزایش می دهد. یکی از این مطالعات به بررسی تاثیر خوراکی های لبنی تخمیر شده و تخمیر نشده برخطر بیماری های قلبی عروقی پرداخته است. بزرگسالانی که در این مطالعه مصرف لبنیات تخمیری بیشتری داشته اند،27 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی قرار گرفتند.

سرطان

یکی از علل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده می باشد که کیفیت پایین رژیم غذایی به عنوان یک عامل خطر آن شناخته شده است. در واقع بیش از 80000 مورد سرطان جدید در سال 2015 با کیفیت پایین رژیم غذایی مرتبط بوده است. یک مطالعه نشان داد که در بین مواد غذایی کاهش مصرف غلات کامل و لبنیات و بالعکس مصرف زیاد گوشت های فراوری شده بیشترین ارتباط را در بروز سرطان های مرتبط با رژیم غذایی دارد. تحقیقات دیگر نشان داد که محصولات لبنی خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.

 

 

  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 50096
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
زهرا وحدانی نیا
تنظیم کننده خبر

زهرا وحدانی نیا

لیست اخبار

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاعیه ها
  • اخبار پربازدید
12خرداد

اولین کمیته تخصصی سالمندان در حوزه سلامت در سال 1404 برگزارشد

12خرداد

کارگاه نحوه شاخص گیری وتحلیل شاخص های برنامه سلامت دهان و دندان

12خرداد

وبینار آموزشی تدابیر طب ایرانی برای مدیریت فشار خون برگزار شد

10خرداد

برگزاری کارگاه آموزشی سلامت دختران، سلامت باروری

10خرداد

برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

07خرداد

پیاده روی خانوادگی کارکنان معاونت بهداشتی  به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته ملی بدون دخانیات  برگزار شد

05خرداد

پیام معاون بهداشتی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

9خرداد

جلسه آموزشی طرح مطالعه سلامت بهورزان

17مهر

کمیته دائمی هفته سلامت روان سال 1400 برگزار شد

3تیر

روزشمار هفته مبارزه با مواد مخدر

16بهمن

پيام‌هاي آموزشي در خصوص بيماري‌هاي تنفسي

7خرداد

ساختمان معاونت بهداشتی عاری از دخانیات

30اردیبهشت

مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

26خرداد

برگزاری ویدئوکنفرانس مدیریت اجرایی برنامه سلامت میانسالان

سامانه تعرفه و آزمایشگاه
ستاد پزشک خانواده
میز خدمت الکترونیک
فصلنامه بهورزی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان ۱۵ خرداد،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

کدپستی

۹۷۱۷۸۳۳۱۶۷

تلفن

056-32395400

ایمیل

hlt@bums.ac.ir

دورنگار

056-32040672

سامانه های کارکنان

برنامه جلسات معاونت
سامانه یکپارچه اطلاعات کارمند
لینک وب کنفرانس معاونت
سامانه جامع آموزش مداوم
سامانه نظام پیشنهادات
سامانه نقل و انتقالات وزارت
سامانه ثبت تجارب مدیران
تقویم آموزشی دانشگاه
سامانه مدیریت دانش
مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 1
تعداد بازدید امروز: 952
تعداد بازدید کل: 318776
آخرین به روزرسانی: 1404/03/18 10:52

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

espritportal

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: