اجرای طرح ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال سال 2022 میلادی(1400شمسی) در استان خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه، مدیریت بیماری های مرکز بهداشت استان از اجرای طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان های مرزی استان خبر داد. متن اطلاعیه بدین شرح است:

کودکان درمعرض خطر فلج اطفال هستند که ممکن است باعث مرگ یا معلولیت دائم آنها شود

با خوراندن قطره فلج آنها رانجات دهید.

فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنه ای متغیر از عفونت بدون علامت تا عفونت مغز، فلج و مرگ است. عامل بیماریزا ویروس وحشی فلج اطفال است که در سه تیپ ( 1و2و3) می تواند سبب ایجاد بیماری شود. وقوع موارد تک گیر و همه گیر این بیماری  اکثرا" در تابستان و پائیز رخ می دهند. فلج اطفال در هر سنی ممکن است اتفاق افتد ولی بیشتر بیماری کودکان و نوجوانان است. تنها مخزن ویروس، انسان است. ویروس در محیط غیرزنده در مدت کوتاهی از بین می رود. در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پائینی است ویروس معمولا" از طریق مدفوعی- دهانی سرایت می کند .

راهکارهای حصول به ریشه کنی فلج اطفال :

·  ایمنسازی جاری که درحال انجام می باشد.

·  روزهای ملی ایمنسازی که قبلاٌ برگزارشده است.

·  ایمنسازی در پاسخ به بروز موارد فلج شل حاد درحال انجام و پیگیری می باشد.

·      ایمنسازی پاک سازی ( Mopping – up ) که در این برنامه انجام خواهد شد.

زمان اجرا :

·         نوبت اول : کلیه متولدین25دی ماه 1395 لغایت 28 دی ماه 1400

·         نوبت دوم : کلیه متولدین25 دی ماه 1395 لغایت3 اسفند ماه 1400

گروه سنی هدف :

·      کلیه متولدین25 دی ماه 1395 لغایت3  اسفند ماه 1400

مناطق تحت پوشش طرح :

·         شهرستان های مرز شرقی استان خراسان جنوبی شامل (نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه).

·         کلیه مناطق تحت پوشش تیم سیار در شهرستان های بیرجند، سرایان، فردوس، بشرویه، قاین، خوسف و طبس

·         کلیه مهاجرین خارجی که در اردوگاهها و یا خارج اردوگاههادرشهرستانها اقامت دارند.

·         کلیه خانوارهای ساکن درکلنی ها وتجمع عمده مهاجرین خارجی.

·         کلیه کودکان زیر 5 سال که احتمالاً همراه با مادران خود در زندان ها  اقامت دارند.

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

مرکز بهداشت استان