BUMS
  • درباره ما
    • معرفی حوزه
    • چارت تشکیلات معاونت بهداشتی
    • تماس با ما
    • دفترچه تلفن معاونت
    • فرم حضور و غیاب جلسات
  • حوزه ریاست
    • معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان
    • معاون اجرایی
    • معاون فنی
    • مسئول دفتر
    • اداره امور اداری
    • اداره حسابداری
    • حراست
    • بازرسی
    • فناوری اطلاعات
    • روابط عمومی
    • امور حقوقی
    • هیأت امناء
    • سمعی و بصری
    • پدافند غیرعامل
    • ارزیابی عملکرد
    • آموزش کارکنان
  • مدیریت ها وگروه های فنی
    • مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت
    • مدیریت بیماریها
    • مدیریت سلامت محیط و کار
    • مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
    • گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
    • گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • گروه سلامت دهان و دندان
    • گروه بهبود تغذیه جامعه
  • سایر واحد های اجرایی
    • اداره امور اداری
      • کارگزینی
      • دبیرخانه
      • خدمات پشتیبانی
      • کارپردازی
      • انبار
      • نقلیه
    • اداره حسابداری
  • شبکه های بهداشت و درمان
    • مرکز بهداشت بیرجند
    • شبکه بهداشت و درمان بشرویه
    • شبکه بهداشت و درمان خوسف
    • شبکه بهداشت و درمان درمیان
    • شبکه بهداشت و درمان زیرکوه
    • شبکه بهداشت و درمان سرایان
    • شبکه بهداشت و درمان سربیشه
    • شبکه بهداشت و درمان طبس
    • شبکه بهداشت و درمان فردوس
    • شبکه بهداشت و درمان قائن
    • شبکه بهداشت و درمان نهبندان
شفافیت شنبه 17 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

سامانه سیب

پزشک خانواده

برنامه جلسات

سامانه تعرفه

  • صفحه اصلی
  • آرشیو ها
  • آرشیو اخبار
  • پویش ملی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب،غذای سالم،خانواده سالم(روزشمار6)
  • 1403/09/24 - 13:08
  • - تعداد بازدید: 54
  • - تعداد بازدیدکننده: 52
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پویش ملی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب،غذای سالم،خانواده سالم(روزشمار6)

انواع روغن های گیاهی

 

روغن های گیاهی مایع از دانه و میوه گیاهان مانند دانه های سویا، کلزا، آفتابگردان، پنبه دانه، گلرنگ، ذرت، کنجد، هسته انگور، میوه های زیتون، نارگیل و پالم استخراج می شوند.

روغن سویا

روغن سویا به دلیل دارا بودن مقادیرنسبتا بالای اسیدهای چرب اشباع نشده  در مقابل فساد اکسیداتیو ناپایدار است.این روغن به دلیل دارا بودن اسید لینولنیک بالامقاوت خوبی در مقابل حرارت ندارد. اگر روغن سویا خوب فرآوری نشود ، نوع پیچیده ای از فساد که برگشت طعم نامیده می شود در آن بوجود می آید که این برگشت طعم در مراحل اولیه فساد به صورت طعم لوبیایی و علفی و در مراحل پیشرفته به صورت طعم ماهی است.

روغن سویا  در حال حاضر در فرمولاسیون انواع روغن های مخلوط مایع، سالاد، خانوار، قنادی، مارگارین، انواع سس(مایونز)، تن ماهی، سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن کلزا(کانولا)

این روغن برای اولین بار در کشور کانادا از دانه گیاه شلغم روغنی استخراج شد که حاوی مقادیر زیادی اسید های چرب اشباع نشده اولئیک( بیش از 50درصد)، لینولئیک(حدود 26 درصد)و لینولنیک(حدود 12 درصد) است.ارزش تغذیه ای این روغن به دلیل نسبت مناسب دو اسید چرب لینولئیک (امگا3)به لینولنیک(امگا6)(2 به 1) در آن و همچنین وجود مقادیر مناسبی از ویتامین E می باشد.

روغن آفتابگردان

این روغن به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع کم و غیر اشباع فراوان یکی از روغن های خوراکی مناسب به شمار می رود که میزان اسید لینولئیک آن (حدود 67درصد)، اسید اولئیک(حدود 19 درصد) و اسید لینولنیک (1 درصد) است. دارای رنگ زرد روشن، شفاف و طعم مطلوب بوده و برای استفاده در پخت و پز، محصولات نانوایی و انواع سس سالاد مناسب می باشد.

روغن گلرنگ

گیاه گلرنگ در کشورهای خاورمیانه به خصوص در ایران و ترکیه کشت می شود و از جمله روغن هایی است که می توان به روش مکانیکی (پرس سرد) استخراج کرد. این روغن دارای اسید لبنولئیک بالا(حدود78 درصد)، اسید اولئیک کم( حدود13 درصد) وفاقد  اسید لینولئیک می باشد.

 

روغن کنجد

شواهد موجود نشان می دهدکه  گیاه کنجد جزء قدیمی ترین نباتات در روی کره زمین است. روغن کنجد ارزش زیادی در تغذیه انسان داشته به طوری که در کشور های آمریکای لاتین به ملکه روغن ها معروف است. روغن کنجد یکی از بهترین روغن هاست زیرا اولا نسبت اسید های چرب چندغیر اشباع به اسید های چرب اشباع شده در سطح مطلوبی قراردارد. ثانیا به علت داشتن ماده آنتی اکسیدانی طبیعی (سزامولین، سزامین و سزامول) پایداری بسیارخوبی در برابراکسیداسیون داشته که به مطلبوبیت آن می افزاید. این روغن دارای اسیدلینولئیک،(40درصد)، اسید اولئیک( حدود 40 درصد) می باشد و اسیدلینولنیک آن ناچیز است.

روغن زیتون:

مبداء زیتون را کشور سوریه می دانند و در ایران سابقه یک هزار ساله داردروغن زیتون به صورت مکانیکی (پرس سرد)

استخراج می گردد و به دو صورت پالایش نشده،( بکر) و پالایش شده موجود است. روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E، بتا کاروتن و نیزمقادیر بالای اسید اولئیک به میزان (حدود 70 درصد) دارای ارزش تغذیه ای فراوانی بوده و توصیه می شود همواره در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود. روغن زیتون بدون بو نیز کیفیت پایین تری نسبت به نوع بودار آن دارد.رنگ روغن زیتون مرغوب باید سبز مایل به زرد باشد و طعم آن باید تلخ باشد و نوعی تندی همراه با سوزش گلو ایجاد کند.

روغن نارگیل:

درخت نارگیل مخصوص آب و هوای گرم و مرطوب است.روغن نارگیل حاصل استخراج از میوه نارگیل است و به علت داشتن درصد بسیار بالایی از اسید های چرب اشباع شده(حدود 87 درصد)جزو روغن های مناسب ومجاز برای خوراک مستقیم در مصارف آشپزی و قنادی نمی باشد.

روغن پالم:

این روغن جزء چربی های جامد یا نیمه جامد محسوب شده و در انواع پالم، پالم اولئین، سوپرپالم اولئین ، پالم استئارین، و روغن هسته پالم موجود است.انواع روغن های پالم از نظر داشتن اسید های چرب ضروری بسیار محدود و از نظر میزان اسیدهای چرب اشباع بسیار غنی می باشند. این ویژگی، مصرف مستقیم این روغن را به عنوان خوراک انسان در پخت و پز و خانوار غیر مجاز نموده است.روغن پالم در تولید روغن های خانوار، مارگارین، قنادی، روغن مخصوص سرخ کردنی و صابون سازی کاربرد دارد.

  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 53720
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
میترا اسکندری
تنظیم کننده خبر

میترا اسکندری

لیست اخبار

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاعیه ها
  • اخبار پربازدید
12خرداد

کارگاه نحوه شاخص گیری وتحلیل شاخص های برنامه سلامت دهان و دندان

12خرداد

وبینار آموزشی تدابیر طب ایرانی برای مدیریت فشار خون برگزار شد

10خرداد

برگزاری کارگاه آموزشی سلامت دختران، سلامت باروری

10خرداد

برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

07خرداد

پیاده روی خانوادگی کارکنان معاونت بهداشتی  به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته ملی بدون دخانیات  برگزار شد

05خرداد

پیام معاون بهداشتی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

04خرداد

برگزاری جلسه بهبود ایمنی و استاندارد فضای انبارها

9خرداد

جلسه آموزشی طرح مطالعه سلامت بهورزان

17مهر

کمیته دائمی هفته سلامت روان سال 1400 برگزار شد

3تیر

روزشمار هفته مبارزه با مواد مخدر

16بهمن

پيام‌هاي آموزشي در خصوص بيماري‌هاي تنفسي

7خرداد

ساختمان معاونت بهداشتی عاری از دخانیات

30اردیبهشت

مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

26خرداد

برگزاری ویدئوکنفرانس مدیریت اجرایی برنامه سلامت میانسالان

سامانه تعرفه و آزمایشگاه
ستاد پزشک خانواده
میز خدمت الکترونیک
فصلنامه بهورزی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان ۱۵ خرداد،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

کدپستی

۹۷۱۷۸۳۳۱۶۷

تلفن

056-32395400

ایمیل

hlt@bums.ac.ir

دورنگار

056-32040672

سامانه های کارکنان

برنامه جلسات معاونت
سامانه یکپارچه اطلاعات کارمند
لینک وب کنفرانس معاونت
سامانه جامع آموزش مداوم
سامانه نظام پیشنهادات
سامانه نقل و انتقالات وزارت
سامانه ثبت تجارب مدیران
تقویم آموزشی دانشگاه
سامانه مدیریت دانش
مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 1615
تعداد بازدید کل: 317548
آخرین به روزرسانی: 1404/03/17 12:53

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

niafam espritportal

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: