رئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد

مستقیم:05632395540
فاکس:05632445672
ایمیل:mmh.nakhee@bums.ac.ir

بهداشت روان به معنا و مفهوم تأمین ، حفظ و ارتقاء سلامت روان فردی و اجتماعی ، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اعصاب و روان ، درمان مناسب بیماریهای اعصاب و روان و توانبخشی بیماران روانی بیش از25سالی است که در خراسان جنوبی سابقه دارد . هدف از برنامه کشوری سلامت روان رسیدن به حداقل خدمات روانی برای مردم به ویژه با تأکید بر گروههای آسیب پذیر و مردم محروم می باشد این برنامه در نظر دارد آگاهی مردم و مهارت تیم سلامت را در ارائه خدمات بهداشت روان افزایش دهد و مشارکت جامعه را در بهره مندی از خدمات بهداشت روان جلب نماید .در این راستا در استان خراسان جنوبی برنامه کشوری بهداشت روان از سال 1370به اجرا در آمده است و در حال حاضر فعالیت های سلامت روان شامل (( غربالگری و ارزیابی و خدمات اختلالات روانپزشکی ؛آموزش مهارت های زندگی ,آموزش مهارت فرزند پروری , پیشگیری از خودکشی ؛حمایتهای روانی اجتماعی در بلایا ؛پیشگیری از کودک آزاری و پیشگیری از همسر آزاری ؛کاهش آسیب ناشی از اعتیاد ,ارزیابی و خدمات اعتیاد ,آموزش مهارت فرزند پروری نوجوان سالم )) درگروه سلامت روانی اجتماعی واعتیاد با شروع طرح تحول سلامت و حضور کارشناسان سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت اکتیو در حال اجرا می باشد.

اهداف برنامه بهداشت روان

• پیشگیری از بروز اختلالات روان­پزشکی، مصرف مواد و مشکلات اجتماعی
    • کاهش شیوع اختلالات روانپزشکی، مصرف مواد و مشکلات اجتماعی
    • کاهش مرگ‌ها و ناتوانی­های ناشی از اختلالات روانپزشکی، مصرف مواد و مشکلات اجتماعی
    • کاهش آسیب­های ناشی از مصرف مواد
    • اجرا برنامه های مختلف آموزشی در حوزه سلامت روان ،سلامت اجتماعی و پیشگیری ازاعتیاد می باشد.

« کمیته ها »

1- کمیته سلامت روان مرکز بهداشت استان.

2- کمیته حمایتهای روانی ، اجتماعی در حوادث و بلایای طبیعی مرکز بهداشت استان.

3- کمیته پیشگیری از خودکشی مرکز بهداشت استان.

4- کمیته کاهش آسیب مرکز بهداشت استان.