رئیس گروه بهبود تغذیه و جامعه

نام و نام خانوادگی: سیده سمیه اصغری

مدرک: کارشناس ارشد تغذیه
تلفن داخلی: 5480
مستقیم: 056323955480
فاکس: 05632445672
ایمیل: Asghari.nut@bums.ac.ir

تعریف تغذیه:

تعریف تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد، بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.از آنجا که یکی از اهداف PHC تلاش در جهت بهبود تغذیه جامعه می باشد از جمله بخش های طراحی شده در سیستم بهداشت گروه بهبود تغذیه جامعه می باشد که عمده فعالیت آن اجرای اقداماتی است که به بهبود تغذیه در سطح جامعه و خصوصا گروههای آسیب پذیر کمک می کند. این گروه در قالب یک شبکه همکار از سطح وزارت بهداشت تا مرکز بهداشت شهرستان گسترش دارد بطوریکه دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت وظیفه سیاست گذاری کشوری در این خصوص را بر عهده داشته و این وظایف از طریق گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان به سطح مراکز بهداشت شهرستانها انتقال می یابد .کلیه امور مربوط به بهبود تغذیه جامعه در سطح استان، اجرای برنامه های آموزشی،حمایتی تغذیه ای، نظارت بر ارائه خدمات در مراکز مشاوره و خدمات تغذیه ای در مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت و ... از عمده وظایف این گروه است.

اهداف و برنامه ها:


1.بهبود الگوی مصرف مواد غذایی به میزان 10 درصد سال پایه
     برنامه ترویج تغذیه سالم


2. کاهش روند افزایش چاقی و اضافه وزن به میزان 2 درصد سال پایه
     برنامه جامع پیشگیری وکنترل چاقی در گروه های سنی


3. کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین انرژی در گروه‌های آسیب‌پذیر به میزان 2/. در صد سال پایه
     برنامه حمایت تغذیه ای کودکان
     برنامه تغذیه مادران باردار


4.کاهش شیوع کمبود ریزمغذی های شایع (ید، آهن، روی، ویتامین د و ویتامین آ) در گروه های سنی به میزان 5 /. درصد سال پایه
     برنامه پیشگیری وکنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
     برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین د و کلسیم
     برنامه پیشگیری و کنترل کم خونی ناشی از فقر اهن واسید فولیک


5.افزایش آگاهی و عملکرد کارکنان در مدیریت تغذیه در بحران به میزان 10در صد وضع موجود
     برنامه مدیریت تغذیه دربحران


6.افزایش پوشش مشاوه تغذیه و رژیم درمانی در جمعیت تحت پوشش به میزان 20درصدتا پایان برنامه ششم توسعه
     برنامه مراقبت های تغذیه ای در برنامه تحول سلامت

هرم غذایی
بهترین ویتامینها در رژیم غذایی ریزش مو
 کم خونی فقر آهن
 مکمل های موردنیاز گروه هدف
سامانه سیب
 دفتر بهبود تغذیه جامعه