BUMS
  • درباره ما
    • معرفی حوزه
    • چارت تشکیلات معاونت بهداشتی
    • تماس با ما
    • دفترچه تلفن معاونت
    • فرم حضور و غیاب جلسات
  • حوزه ریاست
    • معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان
    • معاون اجرایی
    • معاون فنی
    • مسئول دفتر
    • اداره امور اداری
    • اداره حسابداری
    • حراست
    • بازرسی
    • فناوری اطلاعات
    • روابط عمومی
    • امور حقوقی
    • هیأت امناء
    • سمعی و بصری
    • پدافند غیرعامل
    • ارزیابی عملکرد
    • آموزش کارکنان
  • مدیریت ها وگروه های فنی
    • مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت
    • مدیریت بیماریها
    • مدیریت سلامت محیط و کار
    • مدیریت سلامت خانواده، جمعیت و مدارس
    • گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
    • گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • گروه سلامت دهان و دندان
    • گروه بهبود تغذیه جامعه
  • سایر واحد های اجرایی
    • اداره امور اداری
      • کارگزینی
      • دبیرخانه
      • خدمات پشتیبانی
      • کارپردازی
      • انبار
      • نقلیه
    • اداره حسابداری
  • شبکه های بهداشت و درمان
    • مرکز بهداشت بیرجند
    • شبکه بهداشت و درمان بشرویه
    • شبکه بهداشت و درمان خوسف
    • شبکه بهداشت و درمان درمیان
    • شبکه بهداشت و درمان زیرکوه
    • شبکه بهداشت و درمان سرایان
    • شبکه بهداشت و درمان سربیشه
    • شبکه بهداشت و درمان طبس
    • شبکه بهداشت و درمان فردوس
    • شبکه بهداشت و درمان قائن
    • شبکه بهداشت و درمان نهبندان
شفافیت یکشنبه 18 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

سامانه سیب

پزشک خانواده

برنامه جلسات

سامانه تعرفه

  • صفحه اصلی
  • آرشیو ها
  • آرشیو اخبار
  • روز شمار روز چهارم: نمک دریافتی فقط نمک استفاده شده در پخت غذا نیست ، مراقب نمک پنهان موجود در نان، پنیر و ··· نیز باشید·
  • 1402/11/04 - 07:18
  • - تعداد بازدید: 62
  • - تعداد بازدیدکننده: 61
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم اول تا پانزدهم بهمن ماه 1402

روز شمار روز چهارم: نمک دریافتی فقط نمک استفاده شده در پخت غذا نیست ، مراقب نمک پنهان موجود در نان، پنیر و ... نیز باشید.

هر روز بدون اینکه آگاه باشیم در حال مصرف مقادیر قابل توجهی نمک هستیم که به نمک پنهان مشهور است در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و توجه نکردن به میزان آن، موجب افزایش فشار خون می‌شود. نمک‌ها از مولکول‌های سدیم و کلرید تشکیل شده‌اند بنابراین مصرف زیاد سدیم نیز همان عوارض مصرف نمک را دارد. مصرف بیش از حد سدیم ممکن است موجب بروز مشکلات جدی و خطرناکی برای بدن شود بنابراین لازم است افراد آگاهی لازم و کافی را در مورد منابع پنهان سدیم کسب کنند.

منابع پنهان "سدیم" در غذاها

 غذاهایی مانند میگوهای بسته‌بندی، ژامبون، سس سالاد، پیتزا، ساندویچ، آب مرغ و آب گوشت آماده، پنیر فرآوری شده و سس گوجه‌فرنگی جزو منابع پنهان سدیم در نظر گرفته می‌شود. غذاهای آماده، فست‌فودها، کنسروها، پنیرهای چرب و شور، کیک‌ها، کلوچه‌ها و بیسکوییت‌ها به دلیل استفاده از جوش شیرین یا بکینگ‌پودر در تهیه آن‌ها، انواع چیپس و پفک‌ها، گوشت‌های دودی، نان‌ها، سس‌ها، سوپ‌های آماده، انواع تنقلات شور، ترشی‌ها، مغزها و دانه‌های بوداده برخی منابع غذایی حاوی نمک پنهان هستند. فست‌فودها منبع بزرگی از نمک پنهان هستند؛ از سوسیس و کالباس گرفته تا نان‌های پیتزا، سرشار از نمک هستند. بسیاری از کنسروها نیز سرشار از نمک هستند بنابراین باید سعی شود به جای کنسروها از غذاهای تازه و پرویتامین استفاده شود. همیشه هنگام خرید پنیر به وضعیت نمک آن دقت کنید؛ برخی پنیرها دارای نمک بیش از حد هستند. استفاده از خیارشور نیز در ساندویچ‌ها یا کنار غذاها بسیار رایج است اما سعی کنید از خیارشور در کنار غذاها کمتر استفاده کنید.

نمک، نگهدارنده غذاهای فرآوری شده

نمک به عنوان یک نگهدارنده عمل می‌کند به همین دلیل است که مقدار زیادی از آن در غذاهای فرآوری شده مانند غذاهای آماده، بسته‌بندی شده، فریز شده و منجمد، آجیل‌های دارای نمک و قند، گرانولا، سوپ آماده، نودل، بیکن، غذاهای کنسروی، چیپس میوه و سس کچاپ وجود دارد. معمولا در غذاهای کم‌نمک برای خوش طعم کردن غذا، از دیگر ادویه‌ها مانند پودر سیر، پودر پیاز، فلفل یا زیره استفاده می‌شود.

ژامبون و انواع کالباس‌ها جزو خوراکی‌هایی هستند که حاوی سدیم بالایی هستند بنابراین توصیه می‌شود مصرفشان در رژیم غذایی محدود شود.

بسیاری از مواد تشکیل‌دهنده پیتزا مانند پنیر،سس، خمیر و گوشت فرآوری شده نیز حاوی مقدار زیادی سدیم هستند بنابراین باید مصرف پیتزا محدود شود و در کنار آن از سالاد سبزی‌ها استفاده شود. آب مرغ و آب گوشت آماده که معمولا در سوپ‌ها استفاده می‌شوند، نمک زیادی دارند. آب مرغ و آب سبزیجات نیز به صورت مشابهی حاوی مقدار زیادی سدیم هستند.معمولا برای اینکه میگوی بسته‌بندی شده و یخ‌زده طعم بهتری بگیرد، نمک و نگهدارنده‌های سدیم به آن اضافه می‌کنند که باید به این مورد نیز توجه شود.

نان و پنیر و دوغ، اصلی‌ترین خوراکی‌های حاوی نمک پنهان سفره‌های ایرانی می باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت بهداشتی
  • کد خبر : 50000
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
زهرا وحدانی نیا
تنظیم کننده خبر

زهرا وحدانی نیا

لیست اخبار

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاعیه ها
  • اخبار پربازدید
12خرداد

اولین کمیته تخصصی سالمندان در حوزه سلامت در سال 1404 برگزارشد

12خرداد

کارگاه نحوه شاخص گیری وتحلیل شاخص های برنامه سلامت دهان و دندان

12خرداد

وبینار آموزشی تدابیر طب ایرانی برای مدیریت فشار خون برگزار شد

10خرداد

برگزاری کارگاه آموزشی سلامت دختران، سلامت باروری

10خرداد

برگزاری وبینار آموزشی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

07خرداد

پیاده روی خانوادگی کارکنان معاونت بهداشتی  به مناسبت هفته ملی جمعیت و هفته ملی بدون دخانیات  برگزار شد

05خرداد

پیام معاون بهداشتی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات

9خرداد

جلسه آموزشی طرح مطالعه سلامت بهورزان

17مهر

کمیته دائمی هفته سلامت روان سال 1400 برگزار شد

3تیر

روزشمار هفته مبارزه با مواد مخدر

16بهمن

پيام‌هاي آموزشي در خصوص بيماري‌هاي تنفسي

7خرداد

ساختمان معاونت بهداشتی عاری از دخانیات

30اردیبهشت

مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

26خرداد

برگزاری ویدئوکنفرانس مدیریت اجرایی برنامه سلامت میانسالان

سامانه تعرفه و آزمایشگاه
ستاد پزشک خانواده
میز خدمت الکترونیک
فصلنامه بهورزی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان ۱۵ خرداد،معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

کدپستی

۹۷۱۷۸۳۳۱۶۷

تلفن

056-32395400

ایمیل

hlt@bums.ac.ir

دورنگار

056-32040672

سامانه های کارکنان

برنامه جلسات معاونت
سامانه یکپارچه اطلاعات کارمند
لینک وب کنفرانس معاونت
سامانه جامع آموزش مداوم
سامانه نظام پیشنهادات
سامانه نقل و انتقالات وزارت
سامانه ثبت تجارب مدیران
تقویم آموزشی دانشگاه
سامانه مدیریت دانش
مدیریت امور پشتیبانی و رفاهی

لینک های سریع

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 1051
تعداد بازدید کل: 318875
آخرین به روزرسانی: 1404/03/18 10:52

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

اسپریت پرتال نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: