دندانپزشکان مراکز بهداشتی در زمان شیوع کرونا به روایت تصویر
در میان کسب و کارهای پرریسک برخی از فعالیت‌های درمانی از جمله دندانپزشکی در زمره امور پرخطر از نظر شیوع کرونا جای گرفته است . روابط عمومی معاونت بهداشتی ضمن قدر دانی از تلاش این عزیزان تصاویر منتخب مراکز بهداشتی درمانی استان خراسان جنوبی را تقدیم می نماید :

ایثار، از خودگذشتگی و نوع دوستی از ویژگی های بارز ملت ایران اسلامی است و اکنون که با شیوع ویروس کرونا در کشور روبرو هستیم تلاش و مجاهدت فداکارانه جامعه پزشکی اعم از مدیران، پزشکان، دندانپزشکان ،پرستاران و کارکنان عرصه بهداشت و درمان برای حفظ سلامت ملت شریف ایران و مبارزه با شیوع ویروس کرونا شاهدی بر این مدعاست که این ایثارگری برای همیشه در خاطر مردمان این مرز و بوم باقی خواهد ماند .

بی شک مردم عزیز در کنار این ایثارگران باید پیشگیری داشته باشند و با همدلی، مراقبت و تبعیت از توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، از مسافرت، گردهمایی و تردد‌های غیرضرور، خودداری نمایند.

برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در دندانپزشکی علاوه بر بیماران و مراجعین دندانپزشکان و همکاران ایشان اقدامات مهمی را انجام می دهند. اقدامات پیشنهادی شامل موارد زیر است:

·         ضدعفونی کردن روزانه سطوح فلزی، شیشه ای، و پلاستیکی به طور کامل.

·         به کلیه بیماران به خصوص بیماران با علائم سرماخوردگی ماسک بدهید.

·         به بیماران یادآوری کنید که به محض ورود و خروج دست ها را بشویند و یا ضدعفونی کنند.

·         تمام سطوحی که ممکن است بیمار به آن دست بزند مثل کلید، دستگیره و شیرآلات را مرتبا و چند بار در روز ضدعفونی کنید.

·         از بیماران بپرسید از کجا مراجعه می کنند و سابقه سفر اخیر آنها را بپرسید.

·         بیماران دارای علائم تب، سرفه، تنگی نفس را به مراکز مراقبتی معرفی کرده و از پذیرش آنها خودداری کنید.

·         کلیه کارکنان مطب به طور مداوم از ماسک و دستکش استفاده کنند.

·         وسایل همراه بیمار مثل کیف و چتر را به اتاق دندانپزشک نبرید.

·         دندانپزشکان و درمانگران حتما از شیلد محافظ استفاده کنند.

·         طبق روال گذشته پسماندهای مطب ، کلینیک و یا بیمارستان را به سیسنتم دفع زباله های بهداشتی تحویل دهید و مطمئن شوید که این اقدام به طور کامل انجام شده است.

·         وسایل یک بار مصرف بیمار را نیز طبق روال گذشته با دستکش محافظ در سیستم پسماند بسته بندی کنید.

·         برای ضد عفونی سطوح و از بین بردن ویروس کرونا از این سطوح می توانید از این مواد استفاده کنید: سفید کنند یا کلر، حلال های اتری، اتانول 75 درصد پراستیک اسید و کلروفرم.

·         دستورالعمل هایی که برای جلوگیری از هپاتیت B استفاده می کنید را برای جلوگیری از کرونا نیز به کار بگیرید.

1399/05/04