تمرین انتقال ایمن نمونه در شبکه های بهداشت

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه ،پیرو برگزاری تمرین انتقال ایمن نمونه در شبکه های بهداشت در آبان ماه 98 ، درس آموخته های تمرین مذکور، در نمونه های ارسالی کرونا در قالب مانور بمدت یک هفته بر اساس چک لیست بررسی گردید و نتایج جهت رفع نواقص ارسال شد .

انتقال نمونه‌های آلوده یا نمونه‌هایی که احتمال آلودگی در آن‌ها وجود دارد از یک آزمایشگاه به آزمایشگاه دیگر، از بخش‌های مختلف بیمارستان به آزمایشگاه بیمارستان یا آزمایشگاه خارج از بیمارستان و نیز از مطب پزشکان به آزمایشگاه، باید با رعایت اصول ایمنی و تحت شرایط استاندارد صورت گیرد. این روند باید با استفاده از ظروف مناسب، بسته‌بندی به روش استاندارد با درج علائم و بر چسب‌های لازم روی بسته و در نظر داشتن شرایط مناسب طی انتقال نمونه به نحوی که کیفیت و تمامیت نمونه حفظ شود، صورت پذیرد.
حمل‌و‌نقل نمونه‌ها می‌تواند به صورت هوایی، دریایی، زمینی و ریلی طبق قوانین موجود در هر کشور و دستورالعمل مربوطه، با رعایت شرایط صحیح بسته‌بندی و انتقال انجام شود
برای انتقال نمونه‌های عفونی از طرق مختلف، سازمان ملل متحد (United Nation) قوانین مشخصی تبیین نموده است.

اصولا مواد خطرناک به 9 گروه تقسیم می‌شوند. این 9 گروه بیشتر شامل مواد شیمیایی خطرناک می‌شوند، در این تقسیم‌بندی مواد عفونی در گروه 6 قرار می‌گیرند. این گروه، مواد عفونی شناخته‌شده و یا موادی که ممکن است عفونی باشند را دربرگرفته و شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها، ریکنزیاها، انگل‌ها، قارچ‌ها و نیز عوامل دیگری مانند پریون‌ها می‌باشند. این مواد در صورتی به دلیل بسته‌بندی نامناسب به بیرون نشت کنند، می‌توانند در تماس فیزیکی با انسان و یا حیوان باعث ایجاد بیماری گردند.
1399/05/04