برگزاری وبینار معاونین بهداشتی استان

در ابتدا، جلسه با قرائت آیاتی از کلام ا... مجید و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) مزین گردید. آقای دکتر امیرآبادی زاده با عرض تبریک ولادت امام رضا(ع) و تشکر از شرکت فعال معاونین محترم بهداشتی شبکه ها در وبینار و تلاش بی وقفه همکاران محترم شهرستان ها در ماه های اخیر و در شرایط بروز و شیوع بیماری کووید19، با اشاره به هفته ملی مبارزه با مواد مخدر، ابراز امیدواری کردند همواره به گونه ای برنامه ریزی شود تا در کنار اقدامات کنترلی و پیشگیرانه در برابر کرونا، اجرای سایر فعالیت ها و برگزاری مناسبت ها تا حد امکان صورت پذیرد. ایشان ضمن مطرح نمودن برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت و تاکید معاون محترم بهداشت وزارت متبوع بر رعایت پروتکل ها و ارزیابی اجرای آن ها در ابعاد مختلف، مستندسازی کلیه فعالیت های بهداشتی به ویژه در زمینه کرونا و آمادگی جهت ارائه اقدامات، مستندات و درس آموخته ها به استانداری، دانشگاه و وزارتخانه را مورد تاکید قرار دادند.

آقای دکتر مهدی زاده ضمن عرض تبریک میلاد با سعادت امام رئوف و خدا قوت به کلیه همکاران در اقصی نقاط استان بابت تلاش جهادگونه در شرایط اپیدمی کرونا، با توجه به وضعیت موجود و عدم امکان پرداختی متناسب با افزایش بار کاری پرسنل، ارائه نظرات و پیشنهادات معاونین محترم بهداشتی را خواستار شدند.

در ادامه مدیران و روسای محترم گروه ها انتظارات خود را جهت ارائه خدمات بهداشتی در کنار امور مرتبط با کرونا اعلام نمودند و معاونین محترم بهداشتی نیز موارد ذیل را مطرح نمودند:

مشکلات :

-          عدم تکافو و کمبود تجهیزات حفاظت فردی و در نتیجه محدودیت در توزیع بین اعضای تیم سلامت و بیماران

-          حجم بالای کارها از زمان شیوع بیماری کرونا و برنامه های متعدد مورد انتظار واحدهای ستادی استان از شهرستان ها که در نهایت کیفیت انجام فعالیت ها را تحت الشعاع قرار می دهد.

-          کمبود نیروی انسانی در شهرستان ها و عدم جایگزینی نیروهای خارج شده از سیستم.

-          احتمال بی انگیزه شدن پرسنل متعاقب عدم پرداخت اضافه کار و تاخیر در پرداخت حق الزحمه کرونا.

-          عدم ابلاغ نحوه استفاده از مرخصی تشویقی پرسنل کشیک در ایام تعطیلات نوروزی.

-          درگیر بودن تعدادی از نیروهای شهرستان بیرجند جهت معاینات دانشجویان با توجه به کمبود نیرو در شهرستان و نیاز مراکز خدمات جامع سلامت.

-           کمبود اعتبارات و در نتیجه تحت الشعاع قرار گرفتن تمامی فعالیت ها و خدمات بهداشتی.

-          ماندگاری کم پزشکان در برخی شهرستان ها و جابجایی زیاد نیروها به دلیل استفاده از نیروهای طرحی.

-          فرسودگی ساختمان آزمایشگاه تشخیص طبی و کمبود تجهیزات در آزمایشگاه خوسف.

-          کمبود خودرو در ستاد شبکه ها و در نتیجه عدم امکان رعایت فاصله اجتماعی.

-          عدم دسترسی به اینترنت و اتصال به شبکه در برخی مناطق تحت پوشش و در نتیجه عدم امکان ثبت خدمات در سامانه سیب.

-          اختصاص عمده وقت پرسنل به امور مرتبط با کرونا و عدم امکان ارتقای شاخص ها و یا انجام فعالیت ها و تحقق برنامه ها در حد انتظار.

-          عدم وجود وحدت رویه در برخی شهرستان ها از لحاظ فعالیت برخی مشاغل و مراسم تجمعی (نظیر گیم نت، خانه مطالعه و ...) و در نتیجه ورود فرمانداری ها به موضوع به دلیل ابهامات ایجاد شده.

-          خراب بودن برخی تجهیزات و نیاز به تامین اعتبار جهت خرید یا تعمیر (سل کانتر آزمایشگاه طبس)

پیشنهادات :

-          پیگیری جهت اختصاص میزان بیشتر سهمیه تجهیزات فردی به شهرستان ها و یا دادن اختیار به شبکه ها جهت خرید و تامین این تجهیزات .

-          کاهش سطح توقع و انتظارات واحدهای ستادی و توجه به اولویت ها.

-          پیگیری جذب نیروی طرحی و یا طرح تحول و جایگزینی نیروهای خارج شده از سیستم و تعیین تکلیف نیروهای طرح تحول.

-          مدنظر قرار دادن فشار کاری و ظرفیت جسمی و روحی پرسنل شهرستان ها با توجه به کار شبانه روزی همکاران در 4 ماه گذشته.

-          توجه به امور رفاهی و تامین اضافه کار پرسنل شهرستان ها با توجه به عدم برخورداری از شرایط حضور یک سوم/ دو سوم در شرایط کرونا.

-          نیاز به حضور و جذب کارشناس بهداشتی در پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت با توجه به تخصصی بودن برخی خدمات نظیر واکسیناسیون.

-          اعمال شدن کاهش ساعت کاری برای شهرستان ها همانند ستاد دانشگاه.

-          انتخاب فعالیت های اضطراری حوزه بهداشت و تعیین معیار برای انجام برخی خدمات در شرایط خاص.

-          جذب پزشک مورد نیاز برای مراکز خدمات جامع سلامت قبل از پیک مجدد کرونا و همزمانی با آنفلوانزا.

-          پیگیری جهت تخصیص اعتبارات تاسیسات و تعمیرات و ...

در پایان پس از پاسخ مسئولین واحدهای ستادی استان به سوالات مطرح شده و جمع بندی نظرات توسط معاون محترم بهداشتی دانشگاه،

1399/04/09