برگزاری جلسه هماهنگی فرآیند خدمت مراقبت باروری ویژه
جلسه استانی هماهنگی فرآیند خدمت مراقبت باروری ویژه با حضور معاونین بهداشت و درمان دانشگاه و سایر اعضاء برگزار گردید .

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی در این جلسه دکترکامبیزمهدی زاده معاون بهداشتی دانشگاه به کاهش شاخص TFR (نرخ باروری کلی) اشاره و بر لزوم توجه به سیاستهای جمعیتی در راستای افزایش باروری سالم و کاهش روند سالمندی تأکید نمود.

دکترنرجس مصطفوی مدیر سلامت خانواده ،جمعیت ومدارس معاونت بهداشتی پس از بیان شاخص های کشوری و استانی شامل نرخ باروری کلی ، موالید ، ازدواج و طلاق ، سالمندی و ... ، دستورالعمل کشوری ارائه خدمات مراقبت باروری ویژه در زنان واجد شرایط پزشکی و راهنمای اجرای ارائه خدمت بستن لوله های رحمی را تشریح نمود . در ادامه دکتر خزاعی (مدیرگروه زنان دانشگاه)، دکتر سیف الدین(متخصص زنان بیمارستان تامین اجتماعی ) و دکتر اسماعیلی (مدیر گروه روان دانشگاه) نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص دستورالعمل مذکور ارائه نمودند و پس از بحث و تبادل نظر در خصوص موارد مطرح شده تصمیمات لازم اتخاذ گردید .

لازم به ذکر است این دستورالعمل در تاریخ98/10/18 توسط معاونین بهداشت و درمان وزارت به منظور یکسان سازی و هماهنگی در اجرای فرایند خدمات مراقبت باروری ویژه در سطح کشور، ابلاغ شده است و طبق این دستورالعمل و با عنایت به سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ، اتخاذ و بازنگری سیاست ها و برنامه های سلامت باروری با هدف ارتقای نرخ باروری کلی و به منظور تامین سلامت زنان و دختران ضروری می باشد تا از یک طرف عوارض بارداری و زایمان در زنان مبتلا به بیماری که نیاز به مراقبت باروری ویژه دارند، کاهش یابد و از طرف دیگر زنان در سنین باروری، بارداری و زایمان سالم و ایمن تری را تجربه نمایند.

ضمناً کلیه ارائه دهندگان خدمات بخش خصوصی و دولتی در سطوح مختلف ارایه خدمت به هنگام ارائه خدمت بستن لوله های رحمی ملزم به اجرای مفاد دستور عمل کشوری و این راهنما از زمان ابلاغ (1398/10/18)خواهند بود.

یادآور می شود کسب رضایت نامه برای بستن لوله های رحمی در زمانی که زوج به دلیل نگرانی از سلامت جنین و نوزاد خود و یا درد زایمان و ... از آمادگی لازم برخوردار نیستند، اخلاقی نبوده و ممکن است حقوق زوجین نادیده گرفته شود چرا که که از یک سو وضعیت سلامت نوزاد تازه متولد شده مشخص نبوده و از سوی دیگر ممکن است بستن لوله های رحمی در شرایط حاد، سلامت مادر را به خطر انداخته و مسائل بالینی بیشتری را برای سلامت مادر و نوزاد به همراه داشته باشد . لذا بستن لوله های رحمی به عنوان اورژانس و یا تحت عنوان شرایط اورژانسی ممنوع می باشد .

*** لازم است کلیه متقاضیان بستن لوله های رحمی جهت دریافت این خدمت به نزدیکترین خانه بهداشت ، پایگاه یا مرکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نموده و پس از دریافت آموزش ها و مشاوره های لازم در صورت داشتن شرایط لازم طبق دستورالعمل با دریافت معرفی نامه به کمیته مربوطه در مرکز بهداشت شهرستان مراجعه نمایند . در این کمیته پس از بررسی مدارک و مستندات متقاضیان در صورت تأیید جهت انجام عمل به بیمارستان ارجاع می شوند ، که با توجه به نیاز زمان برای طی این فرآیند بایستی متقاضیان در زمان مناسب مراجعه نموده و در صورت تمایل به انجام توبکتومی همزمان با زایمان یا سایر اعمال جراحی حداقل یک ماه قبل از عمل برای طی این مراحل اقدام نمایند .

1399/04/04