دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند
۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
مصاحبه مدیر سلامت خانواده بمناسبت روز ملی جمعیت

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه پیرو هماهنگی انجام شده توسط مدیریت ثبت احوال استان ، با حضور عوامل اجرایی برنامه تلویزیونی بازتاب در محل معاونت بهداشتی دانشگاه ، به مناسبت روز ملی جمعیت مصاحبه ای با دکتر نرجس مصطفوی مدیر سلامت خانواده ، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت استان انجام شد که در این مصاحبه در خصوص موارد ذیل توضیحات لازم ارائه شد :

v     پنجره جمعیتی

v     وضعیت جمعیت استان و کشور

v     پدیده سالمندی

v     تأکید بر بند 3 سیاست های جمعیتی در خصوص اهمیت توجه به سلامت مادران در دوران بارداری و شیردهی بخصوص در شرایط فعلی و در ارتباط با بیماری کرونا

با عنایت به اهمیت مقوله مدیریت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی درتاریخ 1393/02/30 ابلاغ و این روز به عنوان روز ملی جمعیت در تقویم کشور ثبت گردید، موضوع جمعیت و کاهش باروری در کشور آنقدر اهمیت دارد که رهبر معظم انقلاب همواره در سال‌های اخیر بارها به این موضوع اشاره کرده‌اند و کاهش موالید در کشور و سالخورده شدن جمعیت را گوشزد کرده‌اند .

در واحدهای تابعه معاونت بهداشتی دانشگاه  خدمات گسترده ای در زمینه مشاوره باروری سالم و فرزند آوری ، مراقبت از مادران باردار ، نوزادان ، کودکان و سایر گروه های سنی به کلیه هموطنان ارائه می شود . همچنین در سال‌های گذشته به صورت مستقیم برنامه‌هایی برای فرزندآوری اجرا شده است. ضمنا بعد از ابلاغ سیاست‌های جمعیتی و تاکید مقام معظم رهبری بر آموزش‌های مورد نیاز دوره ازدواج ، زمان این آموزش‌ها از دو ساعت به شش ساعت ارتقا پیدا کرد. توصیه می شود زوجین جوان بلافاصله پس از عقد جهت تشکیل پرونده و دریافت رایگان آموزشها ،مراقبت ها و مشاوره های لازم به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا پایگاه و خانه بهداشت محل سکونت خود مراجعه نمایند .
در واقع هدف از این برنامه ها ایجاد فرصتی برای توانمند سازی خانواده ها در راستای تحکیم نهاد خانواده ، افزایش رضایتمندی زناشویی، انتخاب آگاهانه و آزادانه تعداد دلخواه فرزندان وارتقای باروری سالم است ، به شکلی که سلامت مادر و کودک و خانواده در پی این توانمندی ارتقا یابد. جوانان با ازدواج به هنگام و فرزند آوری در زمان مناسب می توانند از نعمت زندگی سالم وخانواده کامل برخوردار شوند و جامعه از جمعیتی جوان، سالم و مولد بهره مند شود.

این مصاحبه به همراه مصاحبه های انجام شده از سایر صاحب نظران و مسئولین مرتبط در سطح استان ، در برنامه بازتاب سیمای خراسان جنوبی در تاریخ 99/02/29 به مناسبت روز ملی جمعیت پخش گردید .

گفتنی است شبکه استانی سیمای خراسان جنوبی به منظور «اطلاع رسانی از رویدادها و وقایع استان و فرهنگ سازی برای مخاطبین» تولید و پخش برنامه ای با عنوان «بازتاب» را در دستور کار تولید و پخش خود قرار داده است.

این برنامه با دو ساختار و محتوا تولید و پخش می شود که 50 درصد آن به حوادث و رویدادها و 50 درصد به پیگیری سوژه های مردمی اختصاص دارد.

هم استانی های عزیز می توانند در ساعت 20:40 روزهای شنبه و سه شنبه و پنج شنبه هر هفته، برنامه «بازتاب» را از شبکه استانی سیمای مرکز خراسان جنوبی بیننده باشند. تکرار این برنامه نیز روز بعد در ساعت 16:20 پخش خواهد شد.

1399/02/30